Blasco demana "evitar juís paral·lels", "respectar els temps de la Justícia" i "garantir la presumpció d'innocència"

Guardar

blasco_ep
blasco_ep

L'exconseller de Solidaritat i exportaveu del grup 'popular' en Les Corts, Rafael Blasco, ha demanat aquest dilluns "respectar els temps" de la Justícia, "evitar juís paral·lels" i "garantir la presumpció d'innocència" en abandonar la Ciutat de la Justícia de València, on s'ha celebrat la primera sessió del juí en el qual se'l jutja al costat d'altres 23 persones més acusades d'irregularitats en subvencions a ONG i en la construcció d'un hospital a Haití, que mai es va dur a terme. A la seua arribada, Blasco ha dit als periodistes sentir-se "estupend".

En aquest juí, que ha arrancat formalment aquest dilluns amb les qüestions prèvies després que el 15 d'abril es decidira ajornar-ho fins a aquesta data, es jutgen dos peces del cas Cooperació --2 i 3-- sobre les quals el Jutjat nombre 21 de València va donar per conclosa la instrucció en 2017 pels delictes de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau de subvencions, blanqueig i falsedat documental.

En el transcurs d'aquesta primera sessió, que s'ha perllongat durant aproximadament tres hores, el fiscal anticorrupció Jesús Carrasco --representant del Ministeri Públic des del recent nomenament com a magistrat del TSJCV de Vicente Torres, encarregat tant de la major part de la instrucció com del juí de la primera peça del cas-- ha anunciat que s'ha aconseguit preacords de conformitat entre totes les acusacions i part de les defenses.

A la seua eixida dels jutjats valencians, Blasco ha defès davant els mitjans que "quan comença un juí cal ser respectuós amb la funció de la Justícia" i ha demanat "respectar els temps" d'aquesta i la "presumpció d'innocència", que "això cal garantir-ho des del principi", ha agregat.

A més, l'exconseller i exportaveu del PP en el parlament valencià ha apostat també per "evitar juís paral·lels" i "esperar al fet que la justícia es pronuncie".

Blasco ja va ser condemnat a sis anys i mig de presó per un frau d'ajudes al Tercer Món en la primera de les peces del cas i roman en règim de semillibertat des de febrer, després d'accedir al tercer grau després del seu pas per presó.

Destacats