25n
25N
25N

Blasco afirma que "ha après la lliçó" després del seu pas per presó

Nega relació amb Taula i atribueix la seua compareixença a “un interés partidista per a animar coses que estan molt desfasades en el temps”

E.P

Blasco afirma que "ha après la lliçó" després del seu pas per presó
04/02/2019 -

L’exconseller ‘popular’ Rafael Blasco, condemnat a sis anys i mig de presó per frau en les ajudes a la cooperació, ha afirmat aquest dilluns que després del seu “dolorós” pas pel centre penitenciari de Picassent ha “après la lliçó” i ha sigut “una persona conseqüent amb una sentència judicial condemnatòria” que ha “assumit amb tota la seua importància”, la qual cosa suposa “una assumpció d’errors i delictes que, per sentència, se m’ha plantejat”.

No obstant açò, ha apuntat que en la presó “hi ha un percentatge molt important del col·lectiu que són innocents”. “Hi ha molt innocent dins de la presó i hi ha molt bons professionals que contribueixen a que un sistema penitenciari més que obsolet funcione amb certa garantia”, ha remarcat el ‘conseller’, qui ha comparegut en Les Corts dies després d’obtindre el tercer grau penitenciari després de complir tres anys i set mesos de la seua condemna.

Blasco s’ha pronunciat en aquests termes en una compareixença en la comissió de Les Corts que investiga la contractació de la Generalitat amb empreses vinculades amb l’Operació Taula, derivada del cas Imelsa, a la qual ha assistit saludant els periodistes i assenyalant que estava “content”.

De fet, ha començat la seua intervenció mostrant la seua alegria per veure els diputats i per tornar a la cambra autonòmica valenciana on ha recordat que va estar “molts anys” –va ser diputat i portaveu del PP en la cambra– i de la qual sent “tant de respecte al treball que es fa ací”. “Em trobe molt bé per a contribuir a respondre’ls, però em resulta difícil opinar en qüestions no tinc vinculació i relació”, ha afirmat per a incidir que no té vinculació amb el que la comissió investiga.

De fet, en nombroses ocasions ha apuntat desconéixer el motiu pel qual havia sigut citat perquè ha negat vinculació amb el cas, però ha dit que se sent “molt bé de contestar” encara que fóra per a “contradir afirmacions” que “no es corresponen més que amb interés partidista per a tornar a animar coses que estan molt desfasades en el temps i no es corresponen amb la realitat”.

“Si estic ací, no és per res relacionat amb Taula, però tinc relativa experiència política i sé com s’utilitzen arterosament els mecanismes parlamentaris i legals per a introduir temes que no tenint res a veure amb el motiu i l’element essencial d’una comissió permeten animar l’assumpte per a intentar generar certa confusió”, ha assenyalat.

“NO HI HA JUSTÍCIA HUMANA PERFECTA”

Blasco ha afirmat que, encara que “no hi ha cap justícia humana que siga perfecta i la divina és quasi un miracle, com a demòcrata “un ha d’acceptar les condemnes per les raons que siguen” i, en aquest sentit, ha subratllat que ell les ha acceptades “des del primer moment” i jo les he acceptades des de “el primer moment”, independentment de la seua opinió.

“He aprés la lliçó del que ha sigut una estada dolorosa, del que ha sigut estar en la presó. Em sent molt agraït a les persones que m’han vingut manifestant des del primer dia la solidaritat. Jo he rebut una mitjana de dues cartes diàries en el centre penitenciari totes de persones que no conec afirmant la solidaritat amb la meua persona i això em fa ser forta en les meues conviccions”, ha subratllat.

Preguntat per si retornarà els diners de les ajudes a cooperació, ha remarcat que ell “no té responsabilitat civil, sinó comptable per uns diners defraudats a l’administració pública”. “Estem des de fa nou anys esperant que el Tribunal de Comptes execute aqueixa responsabilitat comptable perquè tenim aqueixos béns embargats i no podem fer més enllà del que ja hem fet que, ha sigut posar el nostre patrimoni a la disposició del Tribunal de Comptes perquè execute aqueixa responsabilitat comptable i rescabalar les arques de l’administració pública”, ha remarcat per a assenyalar que, a més, han pagat amb “la presó”.

“La meua disposició ha sigut no solament a col·laborar amb la Justícia, sinó que estem demanant que executen la responsabilitat comptable amb els nostres béns embargats”.

“CAP COMISSIÓ”

Preguntat per com era la política de contractacions del PP, ha subratllat que durant la seua etapa “en el govern no es discutien les maneres de les contractacions del Govern, així com ell no ha vist que es convidara a empreses ni es demanava “cap comissió a les empreses”. De fet, ha assenyalat a ell mai li van demanar favors i no va veure “si hi havia una trama” que no cree que existira.

Preguntat per la seua relació amb l’exsecretari autonòmic d’Educació i exgerent de Ciegsa, Màxim Caturla, ha assenyalat no tindre cap relació amb ell més enllà d’una relació “institucional” amb ell, mentre que amb l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent ha indicat que aquesta no existia i ha lamentat que “s’haja convertit en un oracle” i “es creuen tot el que diu”.

“Em sent amb sort de no haver contractat amb Benavent”, ha ironitzat sobre l’autodenominat ‘ionqui’ dels diners’. Així mateix, ha negat relació amb l’empresa Engloba, ha dit que no la coneixia, en ser preguntat per un contracte de 9.000 euros de la Conselleria de Cooperació, que ell dirigia, per a un vídeo promocional de l’hospital.

ES VA EQUIVOCAR Al NO DIMITIR ABANS

Sobre les seues responsabilitats polítiques, Blasco ha remarcat que mai va pensar que “l’algaravia” que hi havia en la Conselleria de Cooperació per “unes adjudicacions que un senyor va defraudar”, que anaven a ser finalment “irregularitats” i de les quals ell, segons ha assenyalat que indica la sentència, no es va beneficiar “d’un sol euro”. Però ha assenyalat que les va assumir i està pagant per això.

“Potser en comptes de resistir-me com em vaig resistir a acceptar políticament que hi havia un embolic tremend, jo vaig pensar que això no anava a derivar en una causa judicial amb aquests efectes i per això em resistia a dimitir, potser hauria d’haver-ho fet abans. Em vaig equivocar”, ha admés.

Insistit per si posaria la mà en el foc per l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i per la seua relació amb l’expresident de la Diputació Alfonso Rus, ha indicat que l’excap del Consell és “una persona honorable” i sobre ell ara mateix no hi ha “cap sentència judicial que qüestione el seu comportament, mentre que de Rus ha dit que li unia una amistat i sempre li ha semblat que era “una bona persona i un excel·lent gestor en la Diputació”. “Sé que està en una investigació i li desitge el millor llevat que la justícia demostre el contrari”, ha assenyalat.

Blasco ha desitjat als diputats “una bona campanya electoral”, “que tinguen molta pau” i que ara els seus objectius prioritaris són “acabar de complir la condemna i dedicar-se a la seua família”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − dotze =

bombers
CCCC