caixa popular

Una biòloga de l'Incliva obté una ajuda de 120.000 euros per a investigar el càncer de mama

iStock.com/thomasandreas

Una biòloga de l'Incliva obté una ajuda de 120.000 euros per a investigar el càncer de mama
18/07/2018 -

La biòloga valenciana investigadora de l’Institut de Recerca Sanitària de l’Hospital Clínic de València Begoña Pineda és una de les beneficiàries del prestigiós programa d’ajudes de la Fundació Mútua Madrilenya, que ha recolzat amb 120.000 euros el seu projecte de recerca sobre el càncer de mama triple negatiu.

El projecte becat analitza el paper de la via p53-Aurora kinasa com a potencials biomarcadors predictius i dianes terapèutiques en el càncer de mama triple negatiu’, segons ha informat l’Incliva en un comunicat.

Sobre aquest tema, Pineda ha explicat que l’anomenat càncer de mama triple negatiu és un subtipus de càncer de mama “molt agressiu”, que se sol donar en pacients joves i que a més compta amb menys opcions terapèutiques. D’ací, la importància a trobar una diana terapèutica “eficaç”.

En aqueix sentit, ha assenyalat que estudis previs desenvolupats pel seu grup de recerca ja han demostrat que en la majoria dels tumors triple negatiu existeix una mutació de la proteïna p53, “un guardià del genoma que ho protegeix dels possibles errors de l’ADN que provoquen el càncer i a més, un altre enzim, Aurora kinasa, també està augmentada en aquest tipus de tumors”.

D’aquesta manera, la presència i combinació de les dues molècules augmenta la divisió cel·lular i amb açò afavoreix l’aparició del càncer. Per açò, l’estudi té per objectiu estudiar la mútua influència d’ambdues molècules en el càncer triple negatiu a més d’avaluar si una estratègia de combinació de fàrmacs ja existents podria modular o inhibir algunes de les dues molècules.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris