25n
25N
25N

Benvingudes i exigències davant l'obertura d'À Punt

La nova televisió pública valenciana va nàixer amb una gran acollida però també amb altes expectatives

Benvingudes i exigències davant l'obertura d'À Punt
11/06/2018 -

Ahir va tornar a les pantalles dels valencians i les valencianes la nova televisió pública de la Comunitat, À Punt. No era poca l’expectació que s’havia generat entorn a la reobertura, convertida en un autèntic esdeveniment social i mediàtic. Les xarxes socials no podien romandre alienes i allí, líders polítics, personatges rellevants i el públic en general van poder vertir els seus punts de vista. Es van veure des de les felicitacions més entusiastes fins als silencis més cridaners i també moltes esperances i exigències que posaven el focus en el bon fer que ha de regir a À Punt.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ho va viure des de Morella. “Aqueix serà sempre el meu record d’un moment històric”, va piular Puig, acompanyant el missatge de dues fotografies: una prèvia a l’inici i altra posterior. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, comentava que “recuperem drets” amb una televisió “pròpia, de qualitat i pública”.

Fran Ferri, síndic de Compromís en les Corts Valencianes, ho qualificava d’una “victòria” perquè “som un poble que tenim molt a contar”. José Muñoz, secretari d’Organització dels socialistes valencians, també celebrava l’arribada d'”un símbol del nostre autogovern” i d'”una eina imprescindible per als valencians”. El síndic de Podem, Antonio Estañ, enviava sort a la nova televisió però ja avisava: “Necessitem una televisió pública de qualitat, independent, propera i que siga de tots i totes”.

En Ciutadans, la síndica Mari Carmen Sánchez, seguia la mateixa línia que Estañ i demanava que À Punt siga “la televisió sostenible, despolititzada, vertebradora, integradora i creadora d’ocupació que tots els valencians desitgem”. Potser el més cridaner ha sigut el silenci de la síndica del PP valencià, Isabel Bonig. Cal recordar que la formacion conservadora va ser l’única que es va abstenir en la votació de la llei que ha donat lloc a la nova radiotelevision pública valenciana.

Alejandro Sellés, membre de l’Executiva de les Noves Generacions del PP valencià, va criticar que Carles Puigdemont donara la seua benvinguda a À Punt. “Amb els meus diners, publicitat a aquest senyor cap”, va publicar Sellés en Twitter.

Crítica constructiva la que va fer una senadora de Podem, Pilar Lima, qui va manifestar la seua decepció per la falta de subtítols. “Les persones sordes no podem accedir a la informació del moment”, va dir, per a instar després: “Que no hàgem d’estar anys lluitant com en Canal 9. Complisquen la Llei”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

CCCC
torrent