25n
Orgull
Orgull

Benestar Social i l'EVHA inicien un programa d'intervenció social a les vivendes públiques de Paiporta

El projecte té l’objectiu de desenvolupar una actuació integral que incloga mediació social, intervenció comunitària i també administració de finques o bon ús dels elements comuns

Benestar Social i l'EVHA inicien un programa d'intervenció social a les vivendes públiques de Paiporta
28/07/2021 -

La Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública i l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA), que gestiona el parc de habitatge públic de la Generalitat Valenciana, s’han reunit recentment per a iniciar el nou servei d’equips de mediació social que treballaran als grups de habitatges públics, entre ells, el de Paiporta.

Aquests equips es coordinaran amb els serveis municipals i portaran a terme una intervenció comunitària i de mediació social per a millorar la convivència i les condicions de vida de les persones adjudicatàries d’aquestes cases, fomentar la cohesió dels barris, millorar l’administració de les comunitats i vetllar per un ús adequat dels elements comuns per a, en definitiva, augmentar el benestar social de les persones residents.

La reunió ha estat presidida pel regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública de Paiporta, Rafa Gadea, i el responsable dels serveis d’inspecció de l’EVHA, Fernando Maldonado.

Per a Gadea, “tot i que a Paiporta existeix un bon clima de convivència al grup d’habitatges públiques, sempre és una bona iniciativa tota aquella que estiga enfocada a la millora de les condicions de vida de les persones que hi viuen, més encara si es fa des d’una òptica àmplia i d’intervenció comunitària”.

El responsable de Benestar Social de l’Ajuntament ha afegit que “es nota la sensibilitat de la Conselleria en aquest sentit, i des de l’Ajuntament farem tots els esforços necessaris per a coordinar-nos amb aquest nou servei, ja que un dels nostres objectius principals és millorar i ampliar, si és possible, el parc públic d’habitatges de Paiporta”.

Entre les funcions del nou servei d’intervenció social promogut per l’EVHA i coordinat amb l’Ajuntament de Paiporta estan la creació d’un fòrum transversal col·laboratiu a cada grup en què es consensue un model d’intervenció, comptant amb la participació veïnal, dels recursos socials i del teixit associatiu.

A més, es valorarà la situació de les famílies, i s’administrarà la compatibilitat de les comunitats, es controlarà l’accés a les zones comunes, es comprovarà el manteniment d’aquestes zones i es farà un seguiment del programa de regularització de subministraments.

Al mateix temps, es portarà a terme una atenció personalitzada a les persones adjudicatàries d’habitatges per a afavorir la seua integració en el grup, i es posarà a la seua disposició un servei d’urgències 24 hores, bé de manera presencial o telefònica, per a atendre incidències socials o jurídiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 3 =