caixa popular

Bielsa: "La Llei de Mancomunitats aconseguirà l'eficàcia i l'eficiència dels serveis públics dels municipis"

Bielsa: "La Llei de Mancomunitats aconseguirà l'eficàcia i l'eficiència dels serveis públics dels municipis"
04/08/2017 -

El secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, ha criticat avui al PP “la seua obstinació a boicotejar qualsevol mesura que puga ajudar als municipis”. Davant les acusacions “fal·laces” de la portaveu del PP en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, contra la Llei de Mancomunitats que impulsa el Consell, Fernández Bielsa li ha instat a “coordinar-se millor amb els seus companys de partit, que van donar la seua aprovació a la norma en la comissió mixta creada per a la redacció de la llei”. Bielsa ha remarcat que la llei persegueix “l’eficiència dels serveis públics en els municipis” i li ha demanat a Contelles que s’adherisca a la política municipalista del Consell per a “derrocar murs en lloc d’alçar-los i sumar per a millorar la vida de la gent”.

La norma, que ja s’ha traslladat a les Corts, ha arreplegat les aportacions que han fet les mancomunitats i manté el caràcter d’associacions voluntàries de municipis que, per història o interessos comuns, decidisquen mancomunar serveis. L’objectiu, ha insistit el dirigent socialista, és “conjuminar recursos, millorar la capacitat de la prestació dels recursos públics i abaratir els costos dels mateixos”. “Enfront de la filosofia antimunicipalista del PP, el Govern de Ximo Puig creu en el municipalisme i engega mesures per a traure de l’asfíxia econòmica a la qual li havia condemnat el PP en els últims 20 anys”, ha retret Bielsa. Així, el responsable de política municipal del PSPV ha recordat el Fons de Cooperació Municipal, que suposa ajudes directes als consistoris i que el PP va anunciar en 1999 i mai va desenvolupar, o la Llei de Mancomunitats, que “ofereix un marc legislatiu estable per a aquells municipis que de manera voluntària vulguen associar-se per a estalviar costos en la gestió”, ha indicat.

“El problema que té Contelles és que confon la vella política de crear empreses públiques per a col·locar als seus amics, amb l’eficàcia i eficiència en la gestió que persegueix aquest Govern autonòmic”, ha retret el dirigent del PSPV. “No hi haurà ni duplicitats, ni liquidació de províncies, sinó que els ajuntaments que decidisquen associar-se podran estalviar costos estructurals i de personal en oferir aquests serveis de manera conjunta”, ha remarcat Bielsa.

“L’única mala praxi legislativa que hi ha hagut en els últims temps a la Comunitat és patrimoni exclusiu del Partit Popular” ha retret el també alcalde de Mislata qui ha instat al PP a “realitzar propostes en positiu per a pal·liar el dany que els seus governs van causar als interessos valencians”. “Si el PPCV vol defensar a la Comunitat Valenciana ho té molt més fàcil: que inste al Govern de Mariano Rajoy a reconéixer d’una vegada per sempre el deute històric que té amb els valencians i al fet que acabe amb l’injust infrafinançament a la qual ens està sotmetent”, ha conclòs Bielsa.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − tres =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris