25n
25N
25N

Toni Belarde (Bicis para todas): 'Per a molta gent, una bici li pot canviar la vida'

’Bicis para todas’ ja ha lliurat al voltant de 300 bicis entre persones amb pocs recursos

Toni Belarde (Bicis para todas): 'Per a molta gent, una bici li pot canviar la vida'
02/03/2017 -

Fa, aproximadament, dos anys i mig, les associacions AMA i Col·lectiu Soterranya van decidir unir el vessant social amb la mobilitat sostenible, amb l’objectiu de donar una segona oportunitat a les bicicletes abandones o en desús, mentre proporcionaven a les persones sense recursos un mitjà de transport.

D’aquesta manera, va sorgir el projecte ‘Bicis para todas‘. Una iniciativa que repara bicicletes, i les reparteix, incloent-hi llums, cadenat, jupetí i, en el cas dels xiquets, casc, entre persones amb pocs recursos o en risc d’exclusió social, dotant-los d’un servei que els ajuda no solament a disposar d’un mitjà per a cercar ocupació o desplaçar-se fins al seu lloc de treball, sinó també per a practicar esport i retornar-los l’alegria.

València Extra ha parlat amb Toni Belarde, voluntari de ‘Bicis para todas’, que ens ha explicat l’evolució d’aquesta iniciativa. ‘Al principi col·laboràvem amb associacions, que treballen amb persones en risc d’exclusió, i els enviàvem les bicis. Però, després del reconeixement a la nostra labor que ens va atorgar la Generalitat, el nombre de comandes ha augmentat, i són moltes les persones que es posen en contacte amb nosaltres per a demanar-nos una bici. Ara, també s’ha unit l’associació Espai Tamdem de València, i hem aconseguit tenir un local cedit per l’Ajuntament de Torrent. Ara com ara, hem lliurat al voltant de 300 bicicletes. De fet, fa poc, vam enviar 17 bicis per als xiquets dels camps de refugiats a Grècia’.

Però la labor de ‘Bicis para todas’ no acaba ací. ‘Ens trobem també en el barri el Xenillet de Torrent, que té problemes socials, i realitzem diferents activitats d’oci inclusiu per als xiquets. I és que aquest projecte no pot quedar-se alié al que ocorre en el barri’.

Finalment, Toni Belarde ha afegit que ‘el projecte ens ha sorprés a nosaltres mateixos perquè està funcionant molt bé. Es diu que una bici pot canviar el món, i és que és veritat. Per a molta gent una bici li pot canviar la vida. Per a desplaçar-se, integrar-se en un grup i conéixer gent nova i, en el cas dels xiquets, una bici els retorna el somriure’.

Si vols col·laborar amb ells, i formar part d’aquest gran projecte, tan sols has de posar-te en contacte a través del correu bicisparatodas@gmail.com

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 17 =