25n
25N
25N

La gran fira de la bici en els Jardins del riu Túria

La Bicimostra se celebrarà els dies 19 i 20 de maig en els Jardins del riu Túria

Fernando Mafe

La gran fira de la bici en els Jardins del riu Túria
18/05/2018 -

L’impuls de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible per a desplaçar-se per la ciutat és una de les principals apostes de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de València, encapçalada per Giuseppe Grezzi. La construcció de l’anell ciclista ha aconseguit augmentar el nombre d’usuaris que opten per la bicicleta com a primer mitjà de transport, però també aquest important canvi en la mobilitat de la nostra ciutat ha cridat l’atenció d’Europa.

I per a celebrar aquest canvi social, però també per a seguir acostant la bicicleta a la resta de la ciutadania, València acull la segona edició del Bicifest, integrada dins del projecte València Ciutat Amable. Un esdeveniment que conjumina diferents activitats obertes al públic que acosten el món de la bici a tots els racons de la ciutat. Un esdeveniment que ja s’ha convertit en un referent, i que es clausurarà amb l’esperada Bicimostra.

Aquesta fira d’expositors i activitats se celebrarà els dies 19 i 20 de maig, en horari de 11.00 a 20.00 hores, en els Jardins del riu Túria, entre el pont de les Flors i el de l’Exposició. Llocs d’informació com Valenbisi, o presentació d’iniciatives tan sorprenents com la de Cinecicleta, que combina el cinema amb l’ús de la bici, són algunes de les propostes que trobaràs en la Bicimostra.

Però, a més, també s’han organitzat una infinitat d’activitats per a tots els públics, com a tallers de ciclocostura, competicions i exhibicions, carreres de cargobike, desfiles ‘bici chic’, exposició de bicicletes clàssiques, circuits de bmx, concerts, i molt més. Una gran festa de la bici i un espai de trobada entre la comunitat ciclista, cada vegada més activa i nombrosa, i la ciutat de València.

València, protagonista en mobilitat sostenible

I en el marc del Bicifest, València Ciutat Amigable es troba immersa en l’organització d’un dels esdeveniments més destacats del panorama nacional i internacional. I és que fins al 20 de maig, València acull el Congrés de la Bicicleta, el més antic d’Espanya, que reuneix a més de 400 congressistes de 20 nacionalitats. Un esdeveniment que, en paraules de l’Alcalde de València, Joan Ribó, ‘posiciona a València com una capital protagonista en el canvi del paradigma de la mobilitat, i que vol consolidar-se com una ciutat amable’.

A més, en aquest mateix marc de la mobilitat, els dies 19 i 20 de maig, també se celebrarà la III Trobada de Dones Ciclistes, que visibilitzarà les necessitats i els drets d’aquest col·lectiu ciclista, i donarà a conéixer iniciatives pioneres de l’àmbit nacional, que també es podran implantar en la nostra ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 4 =

CCCC