25n
Orgull
Orgull

La bicicleta, el mitjà de transport urbà que s'associa a una millor salut mental

Foto: Fernando Mafe

La bicicleta, el mitjà de transport urbà que s'associa a una millor salut mental
14/08/2018 -

La bicicleta és el mitjà de transport urbà que s’associa amb una millor salut general autopercebuda, millor salut mental i una menor sensació de solitud, segons una recerca realitzada en set ciutats i liderada per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) en el marc del Projecte europeu Pasta.

L’estudi, publicat en ‘Environment International’, ha analitzat qüestionaris de més 8.800 persones d’Anvers (França), Barcelona, Londres (Regne Unit), Örebro (Suècia), Roma (Itàlia), Viena (Àustria) i Zuric (Suïssa) sobre el mitjà de transport que usen, la freqüència i l’autopercepció de la salut.

La bicicleta va ser el transport amb millors resultats en totes les anàlisis: es va associar amb una millor salut general autopercebuda, millor salut mental, major vitalitat i menys estrés autopercebut i sensació de solitud, i en segon lloc se situa el desplaçament a peu, que es va associar amb una bona salut general autopercebuda, major vitalitat i major contacte amb familiars i/o amics.

L’estudi ha permés fer “més visible l’efecte positiu dels desplaçaments a peu, que en estudis previs no era concloent”, ha assenyalat la primera autora de l’estudi, la investigadora de l’ISGlobal -centre impulsat per la Fundació Bancària La Caixa- Ione Àvila Palència.

Els investigadors van analitzar els efectes –per separat i combinats– de l’automòbil, la motocicleta, el transport públic, la bicicleta elèctrica, la bicicleta i el desplaçament a peu, i després d’un test inicial, un total de 3.500 participants van realitzar un qüestionari final.

Les preguntes sobre salut mental es van enfocar a conéixer les seues quatre majors dimensions (ansietat, depressió, pèrdua de control emocional i benestar psicològic), vitalitat (nivell d’energia i fatiga) i percepció d’estrés, i també es va preguntar sobre relacions socials, com la sensació de solitud i el contacte amb familiars i/o amics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =