25n
25N
25N

Les biblioteques de València prestaran llibres electrònics per la plataforma eBiblio sense carnet

Les biblioteques de València prestaran llibres electrònics per la plataforma eBiblio sense carnet
01/04/2020 -

Les biblioteques municipals de València prestaran llibres electrònics a través de la plataforma eBiblio sense necessitat de comptar amb el corresponent carnet, amb la finalitat de facilitar la lectura als ciutadans durant l’estat d’alarma decretat arran de la crisi sanitària del coronavirus, segons ha informat l’ajuntament de la ciutat en un comunicat.

Així, ha indicat que aquests centres se sumen d’aquesta manera a la iniciativa de la plataforma eBiblio Comunitat Valenciana per al préstec de llibres electrònics a tots els ciutadans encara que no tinguen carnet de biblioteca pública durant l’actual situació de confinament per la Covid-19.

En aquest cas, es podrà accedir a la plataforma eBiblio amb un carnet temporal que els usuaris podran sol·licitar de manera excepcional a través d’un missatge al correu electrònic bibliotecasmunicipales@valencia.es.

La regidora d’Acció Cultural a València, Maite Ibáñez, ha assegurat que els llibres “sempre són una gran companyia” i ha destacat que “en aquests dies encara més perquè ens conviden a viatjar, a embarcar-nos en històries diferents o a continuar aprenent”.

Ibáñez ha ressaltat, en conseqüència, la decisió de l’administració municipal de “facilitar al màxim l’accés als llibres electrònics a totes aquelles persones que ho desitgen” a la ciutat de València.

El carnet temporal tindrà una validesa de sis mesos, ha detallat el consistori, que ha explicat que passat aquest temps, si el ciutadà desitja continuar utilitzant els serveis de la xarxa, haurà de passar per una de les biblioteques de la mateixa per a formalitzar la seua sol·licitud i que li siga emés el carnet definitiu. En cas que no la formalitze, una vegada haja passat l’estat d’alarma, se li donarà de baixa automàticament.

eBiblio és un servei gratuït de préstec de llibres electrònics en línia oferit a través de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana, coordinat pel Ministeri de Cultura i Esport i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ha exposat l’Ajuntament.

Així mateix, ha assenyalat que el servei, que es pot trobar en comunitatvalenciana.ebiblio.es i en l’app eBiblio Comunitat Valenciana disponible per a iOS i Android, ofereix “una col·lecció de novetats editorials de tota mena en format digital per a poder-les llegir en diferents dispositius: tauletes, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 13 =