25n
Orgull
Orgull

Les Biblioteques Municipals de València s'uneixen a la celebració del 25-N

Proposen una programació cultural especial amb perspectiva de gènere

Les Biblioteques Municipals de València s'uneixen a la celebració del 25-N
24/11/2020 -

La violència contra dones i xiquetes és una de les violacions dels drets humans més estesos i persistents del món actual. La celebració del Dia Internacional per a combatre la violència contra les dones ofereix l’oportunitat de sensibilitzar el públic en general sobre aquest tema, a més d’assenyalar que encara hi ha un problema que necessita una solució conjunta.

Una de les formes més efectives per erradicar aquest tipus de violència passa per l’educació i la creació de referents culturals que fomenten el respecte i la igualtat. Per contribuir a aquesta finalitat, les biblioteques municipals de València han elaborat un extens programa d’activitats que es desenvolupen en els diferents espais des de fa ja algunes setmanes.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que “les biblioteques municipals també tenen un paper important en la societat per avançar en Igualtat, per això, ens sumem a la celebració de dates rellevants com el 25-N o el Dia Internacional de la dona”. En aquest sentit, ha recordat que “l’any passat vam adherir la xarxa de biblioteques municipals al programa Biblioteques en Igualtat, que impulsa l’associació estatal Clàssiques i Modernes, per esmenar les absències d’obra literària escrita per dones de tots els temps o per posar en marxa cicles de conferències per la igualtat”. En realitat, “la perspectiva de gènere està activada durant tot l’any, però en certes dates la reforcem amb una programació cultural especial”.

Pel que fa a tallers i activitats per al 25 de novembre, destaquen el taller d’escriptura creativa “Les tècniques i recursos narratius d’Ana Añón”, a la biblioteca Eduard Escalante d’Arrancapins, o el contacontes online de Marta Pereira “Una data important. 25 de novembre “. Els dies anteriors i posteriors al 25 de novembre també s’han programat activitats, com el contacontes línia Kummerlin “La Biblioteca de Bubú” i “Xiqueta o xiquet a la biblioteca ens tractem bé”, el dia 24, a les 18 h. i a les 19 h. respectivament. D’altra banda, el dijous 26 es projectarà a les 18 h. el documental i homenatge a Carmen González, del Festival de cinema ciutadà compromés, a la biblioteca de Natzaret.

Tota la programació es pot seguir a les xarxes socials de Biblioteques Municipals de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =