25n
25N
25N

Les biblioteques de la Generalitat registren en la seua obertura una afluència de visitants moderada i constant

Les biblioteques de la Generalitat registren en la seua obertura una afluència de visitants moderada i constant
19/05/2020 -

Les biblioteques públiques dependents de la Generalitat han registrat aquest dilluns, en el seu primer dia d’obertura després de l’emergència sanitària, una afluència de públic moderada i constant al llarg de tot el dia.

Des que a les 9.00 hores van obrir les seues portes, els usuaris i usuàries es van anar acostant a retornar els llibres que tenien a les seues cases des del 16 de març, quan es va tancar per l’estat d’alarma. Aquest dilluns no es van realitzar préstecs de llibres perquè, durant la fase 1 de desescalada, els préstecs es realitzen prèvia petició per Internet i telèfon. Sí que es van atendre les crides i els correus electrònics de petició de llibres que podran recollir els usuaris i usuàries a partir d’aquest dimarts.

A la Biblioteca de València Pilar Faus van entrar 304 persones per a retornar 478 llibres i per via telemàtica es van sol·licitar 103 préstecs. A la Biblioteca Azorín d’Alacant els usuraris o usuàries van ser 250, les devolucions 549 i els préstecs 159. A la Biblioteca Pública de Castelló Rafalafena, 140 persones es van acostar a les instal·lacions per a retornar 260 llibres i es van realitzar 34 préstecs. A la Biblioteca d’Orihuela, van anar 90 persones, 60 devolucions i 30 préstecs.

Les biblioteques han obert al públic per a tramitar els serveis de préstec i devolució de llibres. De moment no es pot fer ús de les sales d’estudi ni realitzar cap mena d’activitat cultural o de foment lector.

L’accés a la col·lecció dels llibres de la biblioteca està limitat i només el personal del centre pot manipular els materials.

Els usuaris i usuàries han de guardar distància social i complir les normes de senyalització i d’higiene, com portar guants i desinfectar-se les mans.

Estan clausurats els ordinadors d’ús públic, els catàlegs d’accés públic en línia i altres catàlegs que tan sols poden ser utilitzats pels empleats de la biblioteca.

Els materials de la biblioteca retornats passaran un procés de quarantena durant un període mínim de catorze dies. Per a això s’ha preparat una zona de devolució segura on s’emmagatzemen els llibres amb etiquetes, que indiquen la data de devolució i la data de finalització de la quarantena per a facilitar el control dels fons.

Les biblioteques han adaptat les seues instal·lacions a les recomanacions de reduir l’aforament al 30 % per a garantir les mesures de distància social, han realitzat els canvis de mobiliari necessaris, la senyalística convenient i la instal·lació de separadors físics imprescindibles. També ha augmentat la seguretat higiènica amb un protocol diari de neteja continuada i ventilació dels espais.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 2 =

museo prehistoria