25n
25N
25N

La Biblioteca Valenciana organitza una viquimarató

La Biblioteca Valenciana organitza una viquimarató
04/03/2020 -

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha organitzat, juntament amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i les entitats Wikimedia Espanya i Amical Wikimedia, el projecte viquimarató ‘Dones en la Biblioteca Valenciana’.

L’objectiu és actualitzar en Viquipèdia els continguts relatius a les dones vinculades amb la cultura al nostre territori, i en concret amb les impressores i editores des del segle XVI fins a l’actualitat, les escriptores valencianes i les donants d’arxius i fons bibliogràfics.

La Biblioteca Valenciana és pionera en la divulgació de les dones impressores al llarg de la història amb l’elaboració d’una guia de recursos que recopila tots els noms, també ha realitzat un índex específic d’escriptores valencianes i diverses exposicions que visibilitzen la tasca de les dones en les lletres valencianes.

L’acció prevista es realitzarà el dissabte 7 de març, de 9.00 a 13.00 hores, a les sales de consulta de la Biblioteca Valenciana, a Sant Miquel dels Reis, on s’introduiran els continguts divulgatius que milloraran les referències de les dones que ja estan en la xarxa o s’introduiran d’altres noves per a ampliar la nòmina de dones dedicades a la cultura. D’aquesta manera es fomenta la utilització de criteris rigorosos i la fiabilitat de la informació que s’introdueix en Viquipèdia.

El pla de treball preveu revisar les biografies i introduir noves dades en les dones que han donat els seus arxius i biblioteques a la Biblioteca Valenciana. Aquestes han sigut: Rosa Armiñana Navarrete, M. Angeles Belda Soler, Adelita del Campo, Amelia Comba Comba, Pilar Faus, Guillermina Medrano, Carmelina Sánchez Cutillas, Alejandra Soler, Berta Singerman, Antonia Senent i Carmen Andujar.

Quant a les dones impressores i editores, s’introduiran referències de dones que fins hui no tenen pàgina en Viquipèdia: Ramona Andreu, Josefa Avinent, Vicenta Devís, Antonia Gómez, María Teresa Laborda Devís, África Ramirez Olmos, Josefa Ros Sanz, Angela Rull, Ana Isabel Sebastián, Amparo Soler, Margarita Veo, Isabel Juan Vilagrasa i Nuria Sendra, i es completaran continguts d’altres entrades de Rosa Serrano i Jerónima Galés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =