La Biblioteca Valenciana ofereix tallers d'escriptura creativa per a persones adultes en la seua web i xarxes socials

Guardar

Imatge de llibres
Imatge de llibres

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu posa en marxa a partir de la setmana que ve tallers d'escriptura creativa per a persones adultes que es podran seguir en la web consultar ací i en les xarxes socials de la Biblioteca.

Des del 30 de març, i durant tot el mes d'abril, els ciutadans que ho desitgen poden assistir a les sessions que s'oferiran cada dilluns, dimecres i divendres, a les 11.00 hores, en la modalitat de castellà i valencià. Un curs anirà seguit de l'altre.

Els tallers d'escriptura formen part d'un paquet d'activitats en línia que està desenvolupant la Direcció General de Cultura i Patrimoni perquè els ciutadans puguen gaudir de continguts culturals des de la seua pròpia casa i fer més suportable el confinament per l'emergència sanitària del COVID-19.

Els tallers consistiran en uns vídeos d'uns deu minuts de duració en els quals de manera didàctica s'ensenyen tècniques i recursos literaris per a endinsar-se en el món de l'escriptura i en els reptes amb què s'enfronta l'escriptor.

El taller en valencià s'impartirà per l'escriptor David Mateo i la contacontes i gestora cultural, Laia Serna, gerents de Rebombori Cultural.

Entre els seus objectius es troben que els assistents al curs gaudisquen i aprenguen els fonaments de la creació literària, i també aprenguen a desenvolupar la creativitat, estimular la imaginació i facilitar l'accés al món editorial.

Les dotze sessions del taller es distribueixen en els temes següents: 'Què ens impulsa a escriure', 'La prosa i la paraula', 'Els gèneres literaris', 'Formes bàsiques de la ficció', 'Tipus d'escriptors', 'La trama', 'El narrador', 'Personatges', 'Diàleg', 'Descripció', 'Microcontes' i 'Correcció de textos'.

El curs en castellà l'imparteix el novel·lista, contista i dramaturg, Vicente Marco, que es planteja dotar els assistents de les eines i tècniques d'escriptura, tant de narrativa com de dramatúrgia, perquè puguen compondre les seues pròpies històries.

El guió del seu curs ve marcat pels temes següents: 'Per a què serveix contar històries', 'Consells per a escriptors', 'Estímuls creatius', 'El propi estil', 'La bastida narrativa i els recursos gastats com a 'bastida narrativa'', 'L'expectació, el temps, la manera i el ritme', 'Qui conta', 'Els personatges', 'El diàleg', 'La descripció', 'El procés de revisió i tancament' i 'Els errors més comuns'.

Aquesta activitat s'emmarca dins de 'reaCtivem', el paquet de mesures de Cultura de la Generalitat entre les quals es troba oferir activitats a distància dels diferents espais culturals públics autonòmics.

Destacats