25n
25N
25N

La Biblioteca Valenciana emetrà xarrades en línia d'escriptors i escriptores premiats per la crítica

La Biblioteca Valenciana emetrà xarrades en línia d'escriptors i escriptores premiats per la crítica
03/04/2020 -

‘#Enstrobemacasa’ és un nou contingut audiovisual en línia que impulsa la Direcció General de Cultura i Patrimoni perquè la ciutadania estiga entretinguda a casa amb activitats culturals durant el confinament obligat per la declaració de l’estat d’alarma per a fer front a la COVID-19. A través del web de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu i de les seues xarxes socials es podrà assistir a xarrades d’escriptores i escriptors premiats en els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians i els Premis de la Crítica Literària Valenciana.

Les i els autors que participen en aquesta activitat han sigut els guardonats en 2019 amb el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians: Àngels Gregori (poesia), Vicent Usó (narrativa), Maribel Bayona (teatre), Ximo Cerdà (literatura infantil) i Anna Boluda (literatura juvenil), i els premiats per la Crítica Literària Valenciana: Jaime Siles (poesia), Isabel Barceló (assaig i crítica), Sonia Alejo (literatura dramàtica) i María Bastaros (narrativa).

L’emissió serà els dimarts i dijous del mes d’abril a les 11.00 hores pel web i les xarxes socials de la Biblioteca Valenciana (Facebook i Twitter) i es podran visualitzar en qualsevol moment perquè les intervencions es quedaran penjades en el web.

Es tracta de conferències en què cada autor reflexiona sobre la seua obra, el panorama literari o la situació actual que estem travessant de confinament per l’emergència sanitària.

Accés a continguts culturals des de casa

Aquest nou contingut audiovisual se suma a altres que ha posat en marxa la Direcció General de Cultura i Patrimoni perquè els ciutadans gaudisquen de continguts culturals des de la seua pròpia casa, dins del pla ‘reaCtivem’ de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport que preveu mesures de recuperació del sector cultural davant de la suspensió de les activitats culturals presencials per la pandèmia de COVID-19.

Aquesta setmana s’han emés els primers tres capítols del taller d’escriptura creativa per a adults que es mantindran vigents a l’abril els dilluns, dimecres i divendres a les 11.00 hores pel web i les xarxes socials de la Biblioteca Valenciana.

També s’han mantingut les trobades de la biblioteca amb els escriptors i escriptores programats, però aquesta activitat presencial i consolidada ha passat a emetre’s en línia el mateix dia i hora previst en el calendari. Així doncs, aquesta setmana Carles Cano va estar amb els seus lectors més menuts a través de la pantalla, i el pròxim 8 d’abril serà el torn de l’escriptor Juanjo Braulio i el 22 d’abril de l’historiador Vicent Baydal.

Una altra de les mesures adoptades per a augmentar els recursos culturals sense eixir de casa ha sigut l’ampliació dels títols que es poden descarregar en la plataforma de llibres electrònics gratuïts eBiblio. La Generalitat ha augmentat en 350 els nous llibres que es poden consultar, ascendint a més de 3.000 llibres, i ha incrementat el nombre de llicències dels títols més demandats perquè el temps d’espera siga menor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =