25n
Orgull
Orgull

La Biblioteca Valenciana Digital renova el seu portal d'Internet

Es millora l’accessibilitat i es redueix el temps de resposta en la consulta d’obres

La Biblioteca Valenciana Digital renova el seu portal d'Internet
27/08/2019 -

La Biblioteca Valenciana Digital (Bivaldi) ha renovat el seu portal d’Internet, amb la qual cosa millora l’accessibilitat i usabilitat del web i redueix el temps de resposta per a la consulta de les obres.

Una novetat molt important és que, a partir d’ara, les persones visitants de la Bivaldi podran registrar-se per a gaudir d’un compte d’usuari propi, que els permetrà guardar les seues cerques, memoritzar les seues obres favorites, veure els últims registres consultats i crear les seues pròpies bibliografies, en l’apartat ‘La meua biblioteca‘. L’únic requisit és disposar d’un compte de correu electrònic i omplir un formulari senzill.

També destaca en la nova versió la incorporació d’uns cavallets d’imatges en la pàgina d’inici, que permet veure de manera immediata una interessant selecció d’obres del patrimoni bibliogràfic valencià.

Seguint amb les novetats, junt amb l’idioma castellà i l’anglés, s’ha potenciat l’accés en valencià des dels cercadors d’Internet més populars, i s’ha normalitzat la integració dels continguts de la Bivaldi amb el catàleg general i el portal en Internet de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

A més, l’apartat ‘Hemeroteca’ disposa d’un cercador per dates, afegit a l’anterior cercador per títol de les publicacions periòdiques, i l’ampliació de les biblioteques d’autor, les exposicions virtuals i les col·leccions digitals de la Bivaldi.

Aquesta nova versió de la Bivaldi respon a l’increment important de visitants dels últims anys, i a l’interés que desperta el patrimoni bibliogràfic valencià a tot el món. En 2018, es van registrar més de 100.000 visites en Bivaldi i fins al mes de juliol d’enguany ja s’han sobrepassat les 70.000 visites.

Amb el nou format es persegueix construir projectes de preservació de molt alta qualitat, de manera que es dinamitzen els continguts per a atraure l’atenció del visitant i es conjuguen per a fer-ho criteris tradicionals i l’alta tecnologia digital, a més de mantindre el repositori digital consolidat Open Archive Initiative-PMH de la Bivaldi i la seua col·laboració amb Hispana, Cervantes Virtual, Europeana i la World Digital Library, sense deixar de costat l’activitat en xarxes socials, des dels interessants panells que la Bivaldi ha anat publicant en Pinterest.

La nova plataforma s’ha realitzat en col·laboració amb la Direcció General de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) de la Generalitat amb un sistema més avançat que incrementa la seguretat amb el protocol HTTPS, potencia la disponibilitat evitant interrupcions, i millora els recursos de memòria i processador disponibles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − quatre =