25n
25N
25N

La Biblioteca Pública de Paiporta ja porta el nom de Maria Moliner Ruiz

La Biblioteca Pública de Paiporta ja porta el nom de Maria Moliner Ruiz
28/02/2017 -

La Biblioteca Pública de Paiporta ja porta el nom de la bibliotecària i lexicògrafa Maria Moliner Ruiz. D’acord amb una proposta del Consell de la Dona elevada al ple i aprovada per unanimitat de tots els partits en 2016, aquest equipament cultural de la localitat portarà el nom d’una personalitat dins del món de les lletres que guarda certa relació amb Paiporta.

De fet, aquesta relació s’ha estudiat i les conclusions del treball d’investigació es faran públiques en la conferència del proper dia 9 de març a càrrec de Cristina Escrivà, baix el títol ‘El grup femení de la residència d’estudiants a Paiporta’. Pareix ser que Maria Moliner va passar per aquesta residència, que es va situar a Paiporta en temps de la Guerra Civil Espanyola. Aquesta conferència, i l’acte d’aquest dilluns a la Biblioteca, formen part de les activitats programades per la regidoria d’Igualtat amb motiu del Dia de la Dona.

L’acte oficial de nomenament de la Biblioteca va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, la regidora d’Igualtat, Maribel Albalat, la de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca, Teresa Verdú, i altres membres de l’equip de govern i la corporació municipal, així com representants del Consell de la Dona, organisme que va reprendre la seua activitat arran del canvi de govern de 2015.

Les activitats amb motiu del Dia de la Dona es reprenen aquest dijous al Museu de la Rajoleria i la mateixa Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz. Al museu, a les 16.30 hores, tindrà lloc el taller obert i gratuït de boixets i patchwork. Més tard, a les 19.30 hores, l’escriptora i col·laboradora de diferents mitjans Carmen Domingo pronunciarà la conferència ‘Dona i política al Segle XX a Espanya’, a la Biblioteca.

El divendres 3 de març, dones paiportines participaran en el recreo-cross que les unirà a les seues companyes de les localitats veïnes a Picanya, mentre que el dia 6 s’inaugurarà la mostra fotogràfica de Vicent Pascual ‘Visibles: Paiporta en femení’, amb imatges de desenes de dones paiportines destacades. Les activitats pel Dia de la Dona es perllongaran fins a l’11 de març.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria