caixa popular

Bergen, la ciutat multicolor

Bergen, la ciutat multicolor
30/06/2017 -

A Bergen se la coneix com la porta d’entrada als famosos fiords noruecs, i per això també s’ha convertit en el major port de creuers turístics de Noruega i un dels més grans d’Europa. El seu moll hanseàtic (Bryggen) consta de multitud de casetes de tots els colors, l’estampa més típica de la ciutat. Enfront, hi trobareu el Fisketorget, el mercat del peix de Bergen. Apropeu-vos-hi per comprar peix fresc, envasat al buit, en conserva o, fins i tot, us el poden preparar allà mateix i gaudir d’un dinar amb vistes al mar. La varietat de peix que hi trobareu és immensa i els venedors no dubtaran en oferir-vos un tastet del que tinguen.

img_20170623141449No gaire lluny del mercat s’hi troba el funicular Fløibanen, una de les principals atraccions turístiques s de la ciutat que us enfilarà per la muntanya Fløyen fins als 300 metres i no només gaudireu d’un camí ple de vegetació, sinó que un cop a dalt podreu contemplar una espectacular panoràmica de tota la ciutat.

La ciutat, fundada fa gairebé mil anys pel rei Olav Kyrre, té una gran quantitat de museus on poder aprendre sobre la història de la localitat. Al Museu Hanseàtic i al Museu Schøtstuene podreu aprofundir sobre la Lliga Hanseàtica, aquella associació de comerciants alemanys que entre els segles XIII i XVII van arribar a controlar el comerç marítim del nord d’Europa. Tot i això, també podem optar per visitar el Museu de la Universitat de Bergen, el Museu d’Art KODE o la Casa-Museu d’Edvard Grieg, entre d’altres.

Tot i que Bergen és una ciutat pintoresca, preciosa i plena d’ambient, la nostra recomanació és que visiteu també els seus voltants i aprofiteu la seua situació geogràfica per veure alguns dels nombrosos fiords que l’envolten.

Superfície : 465.44 km²

Ubicació: La ciutat de Bergen és la segona més gran de Noruega i està situada a la costa sud-oest del país, en una vall rodejada d’un grup de muntanyes

Població: Més de 277.000 habitants

Clima: Bergen té un clima oceànic, on els hiverns són freds i els estius temperats. Tot i això, les zones més altes de la ciutat tenen un clima subpolar. Malgrat situar-se tan al nord, Bergen és una de les ciutats més temperades de Noruega gràcies al corrent del Golf. La localitat, però , és coneguda per les seues abundants pluges, amb una mitjana anual de precipitacions que supera els 2.250 mm, convertint-se en un dels llocs més humits d’Europa

Economia: En les àrees suburbanes, el sector agrícola té molta força, especialment la fruita. La indústria pesquera és la més desenvolupada dins la ciutat i és un dels principals focus de pesca del país, ja que més de la meitat dels productes pesquers noruecs són exportats d’allà. Gràcies al seu port, el turisme també és una font econòmica fonamental

Curiositats: Bergen és coneguda comunament com “la ciutat de les set muntanyes”, nom que li va donar l’escriptor Ludvig Holderg inspirat pels set turons de Rom, tot fent referència a les set muntanyes que rodegen la ciutat. El nom de Bergen, a més, significa “el prat en les muntanyes”


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 13 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC