Benimaclet es manifesta per a exigir un PAI sostenible, verd i amb predomini d'habitatge públic

Guardar

asociacion-vecinos-benimaclet
asociacion-vecinos-benimaclet

L'associació de veïns de Benimaclet, al costat d'altres entitats socials del barri i associacions de veïns d'altres barris que s'han unit a la reivindicació com les d'Orriols o la Malva-rosa, es manifestarà aquest diumenge 26 de gener per a exigir una revisió del Pla d'Actuació Integrat (PAI) del barri presentat per la promotora Metrovacesa a l'Ajuntament, el qual preveu 1.345 habitatges, un 30% protegits i un 10% socials. La Federació de Veïns assistirà a la protesta en suport de les reivindicacions de l'associació.

Des de l'entitat de Benimaclet han convidat a mobilitzar-se a tots els veïns i veïnes del barri perquè segons l'estudi de la Universitat de València recentment presentat, és possible una rebaixa substancial de l'edificabilitat (l'informe parla que seria suficient un màxim de 400 habitatges).

En qualsevol cas, el 40% del total d'habitatges han de ser protegides i el 10% socials. A més, les dues torres més altes han d'anar a les cantonades per a permetre l'entrada de la brisa marina i mai han de superar les 15 altures (el projecte de Metrovacesa planteja que poden arribar a les 30 altures).

Així, la Federació dóna suport a l'exigència de l'associació de Benimaclet relativa a la necessitat del barri d'un gran parc com a pulmó davant l'emergència climàtica i per tant una edificabilitat que no impedisca l'entrada de la brisa de la mar, una edificabilitat oberta i lliure de guetos.

El parc ha d'incloure dos horts urbans de manera que tot el projecte servisca com a transició entre l'horta i la ciutat, juntament amb els equipaments que el barri necessita, com ara una escoleta pública, una residència per a la tercera edat, una casa de Cultura i una zona esportiva multiusos també al parc.

Tot això amb una rebaixa molt substanciosa dels habitatges a construir per a no fomentar l'especulació: "ara és temps d'un canvi sostenible i responsable, un urbanisme innovador que afavorisca primer a les persones" ha explicat la presidenta de l'entitat, María José Broseta.

"L'Ajuntament ha de decidir i si no hi ha voluntat política per a desclassificar el sòl, busquem les millors fórmules que facen possible un canvi que servisca per a aconseguir un barri que puga ser el que mostre la millor transició entre l'horta i la ciutat i que millore la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes del barri", ha afegit.

Arxivat a:

Destacats