25n
Orgull
Orgull

'Benimaclet és futur' treballa per a millorar el seu barri i la qualitat de vida dels veïns

Aquest col·lectiu veïnal formarà part dels processos de participació ciutadana de l’Ajuntament de València

'Benimaclet és futur' treballa per a millorar el seu barri i la qualitat de vida dels veïns
14/11/2016 -

L’Ajuntament de València va anunciar, fa uns dies, que començaven els processos participatius en els barris d’Orriols, Natzaret i Benimaclet, amb l’objectiu de conéixer l’opinió dels veïns i les seues necessitats abans de començar amb la remodelació d’aquestes zones de València.

Fins ara, les decisions havien sigut preses sense tenir en compte als vertaders afectats pels plans urbanístics: Els veïns. No obstant això, ara les coses han canviat, i els ciutadans tenen una oportunitat per a expressar quin futur volen para el seu barri.

Foto: facebook.com/benimacletesfutur

Foto: facebook.com/benimacletesfutur

I un clar exemple d’accions veïnals que volen formar part de les decisions que afecten el seu barri, i millorar la qualitat de vida dels veïns, sens dubte, és ‘Benimaclet és futur’. A través de la reflexió col·lectiva i els debats oberts, aquest col·lectiu pretén analitzar les necessitats del seu barri, establir propostes i estratègies de futur, tenint en compte tant les demandes dels veïns, com la singularitat del barri. I és que són ells, els veïns, els que, realment, coneixen què necessita Benimaclet per a avançar cap a un futur millor.

El disseny del PAI, que estava previst per a aquest barri valencià, era un despropòsit, si es té en compte que suposava l’eliminació de camins, alqueries i hortes. Per aquest motiu, i per a conservar allò que val la pena, ‘Benimaclet és futur’ forma part del procés participatiu, que s’ha engegat des de la Regidoria de Participació i Acció Veïnal de l’Ajuntament de València.

Des d’aquest col·lectiu veïnal estan duent a terme una Estratègia Integral Participativa, amb uns objectius molt definits, per a, entre tots, decidir quin és el nou model de ciutat que volen. Ja s’han triat les àrees claus en les quals centrar aquesta estratègia:

– Urbanisme: Noves propostes del PAI Benimaclet Est, en les quals l’horta forme part de la visió metropolitana.

– Habitatge: Implementació de nous models, com a cooperatives o cessió de l’ús del terreny públic i rehabilitació del parc existent d’habitatges.

– Comerç: Generar canvis de consum per a promocionar la compra de productes de l’horta.

– Patrimoni: Protegir el paisatge i el patrimoni tan immaterial, com el material: séquies, alqueries, camins, etc.

– Mobilitat: Propostes relacionades amb l’aparcament, el transport públic o la implantació de la Zona 30 en el barri.

I finalment, des de ‘Benimaclet és futur’ consideren que totes aquestes àrees, també estan relacionades amb una altra molt important: L’energia. Per aquest motiu, impulsaran l’eficiència energètica, l’ecologia urbana o la reducció de les emissions CO2, entre altres.

‘Benimaclet és futur’ ja ha començat amb els tallers participatius, però encara queda molt treball per fer. El pròxim 17 de novembre, tindrà lloc el següent taller sobre l’horta i Benimaclet. Podràs consultar tota la informació ací.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − cinc =