caixa popular

Benimaclet en estat pur a València Extra

Fem un recorregut per un barri tan singular com este i les notícies que hem fet en

Benimaclet en estat pur a València Extra
24/12/2016 -

Està clar que Benimaclet és un barri amb identitat pròpia i així ho vivim a València Extra. El barri de Benimaclet, que forma part del districte 14 de la ciutat de València, sempre ha tingut una entitat pròpia que el caracteritzava de la resta de barris. La seua església amb la plaça major, les seues cases de plantes baixes o la distribució dels seus carrers que recorden al poble que un dia va ser. De fet, encara hui es poden veure alguns cartells en què posa ‘Poble de Benimaclet”.

Font: joanbanjoEls orígens de Benimaclet es troben en una alqueria andalusina, que va caure en mans de Jaume I en la campanya per a la conquista de València. Va ser un municipi independent de la ciutat de València fins que es va convertir en pedania. Finalment, al voltant de 1972, es va integrar completament en la ciutat com el districte que ara és. Així i tot, les arrels d’este antic poble llaurador es conserven en els seus carrers, i encara es mantenen algunes alqueries i trossos d’horta.

Les II Festes Populars de Benimaclet, un èxit de la seua gentTambé hem recorregut les seus festes populars amb els vídeos més divertits on hem compartit la simpatia de veïns i veïnes. Per segon any consecutiu, es van organitzar amb una fi principal, ser un referent alternatiu per a tots els veïns i veïnes de Benimaclet. Activitats per a tots els gustos, música, tradicions i sobretot passió pel barri de Benimaclet són les claus de l’èxit d’aquesta segona edició.

València Extra es va acostar  a viure una de les seues activitats programades, un taller de Muixeranga. A més vam tenir l’oportunitat de parlar amb alguns protagonistes i viure un cercaviles d’allò més peculiar. Ho voleu veure?

facebook-combeniviveI com no, també hem compartit la veu d’altres associacions de Benimaclet que també ens ofereixen un punt extraordinari de la informació. Fa una setmana, us informàvem dels problemes que s’estaven produint en el barri de Benimaclet, a causa de l’oci nocturn. Des de llavors, diferents col·lectius han volgut expressar el seu punt de vista, però també treballar de manera conjunta per a cercar solucions. València Extra ha parlat amb Anna Castellón, Grabriel Lozano i Cristina Sánchez, membres de la nova plataforma ‘Beni Vive’, que ens han informat dels seus principals objectius, i de les accions que volen dur a terme.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − un =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018