25n
25N
25N

Benetússer torna a la xarxa Joves.net per a colaborar amb la campaña 'Horta neta'

La reincorporació a la Xarxa permet al municipi oferir noves activitats d’oci destinades a joves d’entre 12 i 30 anys

Benetússer torna a la xarxa Joves.net per a colaborar amb la campaña 'Horta neta'
04/03/2020 -

El centre Cultural El Molí de Benetússer ha estat l’escenari de la gala de presentació del VII Circuit Caixa Popular de Runner Solidari de l’Horta Sud en la vesprada del dijous. Aquesta iniciativa és resultat de la unió dels promotors d’algunes de les proves d’atletisme popular que estaven celebrant-se durant molts anys a la comarca.

Benetússer torna a formar part del projecte Joves.net, en el qual participarà el pròxim 25 d’abril en una activitat en l’Albufera dins del marc de la iniciativa ‘Horta Neta 2020’.

Joves.net és una iniciativa que compta ja amb la presència de 22 municipis que treballen conjuntament amb els ajuntaments i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per al desenvolupament de polítiques de joventut i de campanyes dirigides a tal col·lectiu. En aquest marc es realitzen activitats com rutes de senderisme, excursions amb bicicleta i tallers de botànica entre altres, tot per a un públic comprés entre 12 i 30 anys.

En el marc de Joves.net existeixen gran quantitat d’iniciatives enfocades a la conscienciació de la joventut. En aquest context existeix ‘Horta Neta 2020’, una campanya d’activitats de coneixement, millora i conservació del medi ambient.

Benetússer, que durant molts anys va formar part d’aquest consorci, torna a fer-ho després de sortir-se en 2011 durant el mandat del Partit Popular. Per part seua, el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Benetússer, Denis Madrid, sosté que: “la unió fa la força i haver tornat a formar part d’aquest consorci és molt positiu per al nostre poble, ja que ens permet realitzar activitats per als nostres joves des de l’aprenentatge, desenvolupament i creixement personal”.

Xarxa Joves.net, del Prestige al voluntariat ambiental de l’Horta

En 2002, arran de l’accident del Prestige a Galícia, la xarxa Joves.net va començar a realitzar anualment activitats de voluntariat ambiental en diversos llocs de la comarca de l’Horta a través del programa ‘Horta Neta’.

El consorci l’integren 22 municipis.: Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri de Crist, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Montcada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent, Xirivella i Benetússer.

Del 7 de març al 13 de juny de 2020 hi haurà activitats en les quals s’ofereixen més de 400 places i que contemplen des de senderisme, rutes amb bicicleta i amb barca, passant per excursions per al descobriment del patrimoni, fins a accions de neteja de paratges naturals i tallers d’agricultura ecològica.

“Des de la Regidoria de Joventut compartim els valors del consorci, volent que els nostres joves tinguen allò que necessiten al seu abast, ja siga en temes de formació, d’entreteniment i, fins i tot, de cerca dels valors personals”, afirma el regidor.

Ruta botànica pel Parc Natural de l’Albufera i zones humides

Referent a això el 25 d’abril un grup de joves de Benetússer participarà en una ruta pel Parc Natural de l’Albufera de València i els aiguamolls al costat de la resta de municipis de la xarxa.

Es tracta d’una activitat gratuïta per a sensibilitzar sobre la protecció del medi ambient, en la qual els assistents i membres d’aquesta xarxa intermunicipal, podran vetllar per la preservació dels entorns naturals mentre passen una jornada agradable i familiar. Les persones interessades a participar en aquesta activitat poden realitzar la seva inscripció en la pàgina web de Xarxa Joves.net o acostant-se al Centre d’Informació Juvenil (CIJ).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − nou =