Benetússer rebrà a joves de Portugal i Romania per a fer realitat el projecte Erasmus+ "Climeout"

Guardar

ClimeOut benetússer
ClimeOut benetússer

L'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea de Joventut, es troba ultimant els detalls per a convertir-se en seu Erasmus+ gràcies al projecte mediambiental "ClimeOut", una iniciativa presentada per un grup de joves del municipi en col·laboració amb el consistori i l'associació Euroimpulse Network. Es tracta d'un programa que té com a objectiu implicar els joves en la reflexió, conscienciació i transformació col·laborativa per a la cerca d'una major sostenibilitat dels espais públics.

Sota aquesta premissa, està previst el mes vinent de setembre el municipi de Benetússer aculla a un grup de joves originari de Portugal i Romania per a treballar estretament amb els creadors del projecte en una agenda amb objectius molt diversos. D'una banda, es promouran activitats en benefici del municipi i dels seus habitants en matèria d'art, cultura i medi ambient buscant sempre la participació i compromís actiu de la joventut. D'altra banda, el projecte també buscarà fomentar el treball grupal posant en valor la diversitat cultural i social en un marc multilingüe. "Des de l'ajuntament busquem traure als nostres joves de la seua zona de confort. Volem que aporten, que participen amb les seues idees per a fer del nostre municipi un espai més integrador, conscienciat i compromés amb el futur", afig el regidor de Joventut, Denis Madrid.

El projecte Erasmus+ "ClimeOut", posat en marxa el març de 2020, ha comptat amb la implicació i participació activa d'un total de 15 joves d'entre 19 i 25 anys del municipi interessats a crear un espai col·laboratiu local en el qual les noves generacions tenen molt a aportar. Així, una vegada aprovat el projecte per part de la Comissió Europea el mes de novembre passat, després de fer front a les limitacions i dificultats imposades per la pandèmia, des de la regidoria s'ha abordat amb els joves l'elaboració de tres grups específics de treball per a desenvolupar la posada en pràctica del programa europeu. D'aquesta manera, un primer grup dedica els seus esforços a l'àmbit de la comunicació i a la difusió del projecte i de les activitats a realitzar a través de la creació de perfils d'Instagram i de YouTube. El segon grup se centra en l'elaboració dels continguts de l'agenda d'activitats durant la setmana d'acolliment dels joves europeus que viatjaran a Benetússer i el tercer, es dedica a l'estudi dels espais públics municipals, espais públics oberts i espais privats on dinamitzar el projecte, així com a la cerca de patrocinadors i associacions que vulguen involucrar-se en la iniciativa.

El projecte ha sigut inclòs aquesta setmana en el Catàleg d'Experiències Locals de l'Institut de la Joventut d'Espanya (INJUVE), que recull i visibilitza el treball realitzat amb les persones joves en cada localitat: https://bit.ly/2qm4jtu A més, aquest catàleg té com a objectiu la difusió de metodologies de treball que posseïsquen un caràcter innovador i que tinguen possibilitat de ser replicades en altres espais territorials.

Amb la seua participació com a seu Erasmus+, el municipi de Benetússer fa un pas més en la seua labor d'informar i assessorar la joventut, així com a l'hora de generar una oferta d'oci educatiu i de temps lliure associada al foment de les activitats de naturalesa i medi ambient, participació i mobilitat internacional.

Destacats