25n
25N
25N

Benetússer lluita contra l'absentisme escolar derivat de la Covid-19

Benetússer lluita contra l'absentisme escolar derivat de la Covid-19
27/01/2021 -

L’Ajuntament de Benetússer ha celebrat la seua sisena comissió escolar COVID-19 amb l’objectiu de posar en comú les problemàtiques dels diferents centres a l’hora de fer front a la propagació del virus en el municipi. Es tracta d’una reunió telemàtica en la qual participen membres de la Corporació Municipal, tècnics d’educació i serveis socials, Policia Local i representants d’AMPAS, centres escolars i escoletes.

La reunió va començar amb una anàlisi de la situació sanitària del municipi per part de l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, a partir de les dades facilitades per Salut Pública, així com de l’evolució de la incidència acumulada dels casos positius, especialment d’aquells que afecten l’alumnat. S’ha constatat que els centres escolars no són una font originària de brots i que en l’àmbit educatiu es compleixen amb els protocols a l’hora de comunicar els casos sospitosos de contagi a través de l’Educovid. No obstant això, després de les vacances nadalenques, “s’ha evidenciat un increment de les classes confinades, que durant el mes de gener han sigut un total de nou, trencant amb la tendència a la baixa mantinguda fins al moment amb una única classe confinada durant el mes d’octubre, quatre al novembre i dos al desembre”, ha assenyalat la regidora d’Educació de Benetússer, Ana Martín Valero. A més, el perfil de les aules en les quals l’alumnat ha presentat símptomes ha variat també, prenent major protagonisme les classes d’educació infantil i primària enfront de la secundària i batxillerat.

En aquest context, es va posar l’accent en l’increment dels casos d’absentisme escolar derivats de la por a la Covid-19, amb una dotzena de casos contrastats, davant els quals el consistori ha reforçat les seues estratègies per a garantir el dret a l’educació dels i les menors. Per això, des del departament d’educació es treballa individualment amb cada família per a resoldre els seus dubtes i determinar els protocols d’actuació dels centres per a frenar l’expansió del virus a les aules. Encara que la major part dels casos es resolen amb una única intervenció, a vegades les famílies reincideixen, per la qual cosa s’ha sol·licitat la col·laboració del professorat en la comunicació del comunicat de faltes per part de l’alumnat.

D’altra banda, des de la regidoria de Joventut s’ha posat en marxa una campanya de reforç i conscienciació en les classes de secundària i batxillerat de Benetússer. Per això s’està treballant mitjançant enquestes anònimes amb l’objectiu de conéixer de primera mà la percepció que tenen els joves de la pandèmia. D’aquesta manera, es vol desenvolupar una estratègia basada en la sinceritat dels participants per a dissenyar un pla d’acció que apel·le a les seues emocions i permeta adaptar els missatges al seu llenguatge i potenciar així l’abast d’aquests.

A més, des de la Policia Local s’ha informat de la necessitat de fer una crida als pares per a evitar aglomeracions en l’entrada i eixida dels centres escolars. Per a garantir els espais, des del consistori s’ha instal·lat plaques de prohibició de l’estacionament de 8 a 18 hores durant els dies laborables enfront del CEIP Vicent Ricart i Bonillo en c/ Les Amèriques i enfront del col·legi Nuestra Señora del Socorro en c/ Vicente Navarro Soler.

Finalment s’ha acordat presentar una moció per part d’alcaldia per a reivindicar el paper del professorat com a treballadors essencials de cara a les pròximes fases de vacunació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 10 =