25n
25N
25N

Benetússer llança un decàleg de bones pràctiques per a unes falles diverses, inclusives i segures

A més, enguany premiarà el monument faller més igualitari, alguna cosa que se suma a campanyes d’anys anteriors com la de sensibilització escolar contra la LGTBIfòbia

Arxiu

Benetússer llança un decàleg de bones pràctiques per a unes falles diverses, inclusives i segures
06/03/2020 -

La Regidoria d’Igualtat i Educació de l’Ajuntament de Benetússer ha creat un decàleg de bones pràctiques per a la campanya de falles 2020. Amb aquesta iniciativa vol promoure unes festes diverses, inclusives i segures amb el llançament de deu recomanacions per a aconseguir aquesta comesa.

El decàleg, sota el títol ‘Volem unes falles: inclusives, destrals i diverses’, crida a la conscienciació recomanant un consum responsable d’alcohol, cridant a l’acció davant qualsevol signe de violència i davant qualsevol persona amb diversitat funcional que necessite assistència, recordant que només sí que és sí en termes de consentiment sexual i convidant a gaudir de la interculturalitat.

La regidora d’Igualtat i Educació, Ana Martín Valero, defensa amb aquesta campanya que “les falles són per a la diversió de totes les persones i, per tant, la xenofòbia, el racisme, la LGTBIfòbia i el masclisme no tenen cabuda en les nostres festes”. A aquest efecte s’ha llançat aquest decàleg per a viure la cultura fallera a Benetússer des del respecte entre iguals.

Aquest projecte culmina amb la col·locació de cartells en els casals fallers, en els centres educatius i en altres llocs del municipi per a facilitar així la difusió del missatge i facilitar la seua aplicació.

Sensibilització des de l’educació i premi a la falla més igualitària

Benetússer és un municipi altament compromés amb la consecució d’una igualtat real, per la qual cosa enguany reconeixerà el monument faller més igualitari del municipi amb una dotació econòmica de 300 euros. Amb aquesta campanya es premiarà a la comissió que millor projecte en el seu monument una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones i les relacions igualitàries.

A més, la Regidoria d’Igualtat i Educació l’any passat va dur a terme una campanya de sensibilització a les aules contra el masclisme i la LGTIfòbia, que va culminar també amb la col·locació de cartells en les sis comissions falleres del municipi i en els centres educatius durant les falles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + catorze =