25n
25N
25N

Benetússer intensifica la prevenció entre els més joves per a frenar la propagació de la Covid-19

Benetússer intensifica la prevenció entre els més joves per a frenar la propagació de la Covid-19
03/12/2020 -

L’Ajuntament de Benetússer ha celebrat aquest matí la seua cinquena comissió escolar COVID-19 amb l’objectiu de posar en comú les problemàtiques dels diferents centres a l’hora de fer front a la propagació del virus en el municipi. Es tracta d’una reunió telemàtica en la qual participen membres de la Corporació Municipal, tècnics d’educació i serveis socials, Policia Local i representants d’AMPAS, centres escolars i escoletes.

Actualment el municipi compta amb unes dades d’incidència acumulada per damunt de la mitjana a la comarca de l’Horta Sud, situació que ha comportat la pròrroga i ampliació de les mesures extraordinàries municipals fins al 20 de desembre per a posar fre al contagi entre la ciutadania. En aquest sentit, les xifres facilitades per Salut Pública indiquen que la franja d’edat entre els 10 i els 19 anys és la que compta amb un major nombre de casos positius, produïts en tots els casos fora de les aules, per la qual cosa es fa imprescindible intensificar els protocols de prevenció amb els i les més joves.

Durant les pròximes setmanes els orientadors dels instituts formaran a l’alumnat delegat de les diferents classes perquè siguen ells mateixos els que transmeten les normes i consells als seus companys i companyes. Una mesura que pretén implicar els més joves en la lluita contra el virus “perquè aquests senten que juguen un paper crucial a l’hora de fer front a una situació que limita els hàbits de tota la ciutadania”, ha assenyalat l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

Per part seua, la Policia Local, que ha incrementat els controls en la localitat, ha traslladat la necessitat de conscienciar a les famílies en la importància d’evitar les reunions socials a l’entrada i eixida dels centres. Durant la reunió, també s’ha posat l’accent en la rellevància de treballar en les llars amb els i les menors per a garantir el seguiment de les mesures, com és el cas de portar la mascareta, l’incompliment de la qual podrà comportar la imposició de multes també als més joves.

A més de comptar amb la col·laboració dels centres escolars i de les forces de seguretat, el consistori disposa d’11 nous professionals, procedents del programa Ecovid de LABORA, com a personal específicament dedicat a reforçar i ampliar les labors de neteja, així com a ocupar-se del compliment de les recomanacions sanitàries en els col·legis i instituts. A més, dues persones s’encarreguen de labors informatives en les places i carrers per a resoldre els dubtes de la ciutadania i fomentar l’adopció de la normativa amb l’objectiu comú de millorar les dades i expulsar definitivament al virus de la localitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 9 =