25n
25N
25N

Benetússer instal·la semàfors sonors per a invidents i afig senyalització paritària

Benetússer instal·la semàfors sonors per a invidents i afig senyalització paritària
02/05/2018 -

L’Ajuntament de Benetússer ha instal·lat un sistema sonor en els semàfors per a alertar a les persones invidents de quan poden travessar el carrer. Els sis semàfors que s’han adaptat emeten diferents tipus de senyals acústics que indiquen la seua posició i la viabilitat de l’encreuament. Són els mateixos usuaris els que accionen la resposta del semàfor enviant un senyal Bluetooth mitjançant un xicotet comandament, o en aproximar-se al mateix amb el seu dispositiu mòbil, configurat prèviament i sense necessitat d’instal·lar aplicacions addicionals.

S’ha emprat l’última tecnologia en aquest camp, que s’està estandarditzant a escala nacional i que permet als usuaris utilitzar els comandaments o telèfons en qualsevol altra localitat on hi haja semàfors d’aquest tipus.

La regidora de Benestar Social, Paqui Lon, explica que “l’Ajuntament facilitarà els comandaments als veïns i veïnes que els sol·liciten. Aquest sistema s’ha instal·lat en tres creus diferents de la població en Camí Nou i Avinguda Alfafar, atenent les peticions realitzades per diverses persones amb discapacitat visual. Era un compromís de l’equip de govern adaptar aquests semàfors, als quals s’aniran sumant diversos més”. Per això, afig l’edil, el projecte ha comptat amb l’assessorament tècnic d’especialistes en baixa visió.

Semàfors paritaris i lluminària LED

Durant les últimes setmanes l’Ajuntament també ha reemplaçat la vella lluminària incandescent que encara tenien en alguns semàfors per panells LED. Els semàfors obsolets i també els avariats estan sent actualitzats i arreglats amb uns nous panells paritaris amb simbologia d’una persona amb faldilla. Fins al moment s’han reemplaçat 26 lluminàries.

Totes aquestes actuacions en els semàfors del municipi han tingut un cost de 10.963 €, subvencionat pel pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell