25n
25N
25N

Benetússer instala cartells informatius sobre la gestió de residus amb coronavirus

Les cases amb un positiu o quarantena per COVID-19 hauran d’utilitzar tres bosses per a tirar els seus residus de manera segura

Benetússer instala cartells informatius sobre la gestió de residus amb coronavirus
25/03/2020 -

L’ajuntament de Benetússer ha disposat una sèrie de cartells informatius en els contenidors del municipi per a informar la ciutadania sobre com han d’efectuar la gestió de residus en aquelles llars que puguen tenir una situació de quarantena o contagi pel COVID-19.

Els residus procedents d’aquestes cases s’hauran de dipositar en el contenidor verd seguint una sèrie de mesures de prevenció. Després de la seua recollida aniran a «incineració, preferiblement, o a abocador».

Així ho indica una disposició general del Ministeri de Sanitat publicada aquest diumenge en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) per la qual s’estableixen instruccions sobre gestió de residus en la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19; que també especifica que queda «terminantment prohibit» dipositar tals bosses en els contenidors de recollida separada (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandó en l’entorn o en la via pública.

Els residus del pacient, inclòs el material d’un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, màscares), s’han d’eliminar en una bossa de plàstic (bossa 1) en una galleda d’escombraries disposat a l’habitació, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura, sense realitzar cap separació per al reciclatge.

La bossa de plàstic (bossa 1), ha de tancar-se adequadament i introduir-se en una segona bossa d’escombraries (bossa 2), al costat de la sortida de l’habitació, on a més es dipositaran els guants i màscara utilitzats pel cuidador, i es tancarà adequadament abans de sortir de l’habitació.

En la bossa 2, amb els residus anteriors, es dipositarà amb la resta dels residus domèstics en la bossa d’escombraries (bossa 3) corresponent al contenidor verd.
Immediatament després es realitzarà una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, almenys 40-60 segons.

La bossa 3 tancada adequadament es dipositarà exclusivament en el contenidor verd de rebuig. Quedant terminantment prohibit dipositar tals bosses en els contenidors de recollida separada (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandó en l’entorn o en la via pública.

En llars sense positiu o sense quarantena per COVID-19 la separació de residus es realitzarà de la forma habitual. Mentre dure la crisi sanitària les tapes dels contenidors verds han de romandre obertes per a evitar el màxim de contacte. Des del Consistori recorden que els guants de làtex o nitril emprats per a altres usos no han de dipositar-se en el contenidor d’envasos lleugers (groc), sinó directament a les escombraries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =