25n
25N
25N

Benetússer fomenta la sostenibilitat dels serveis municipals a través de diversos projectes innovadors

El consistori sol·licita un projecte de Smart Cities per a optimitzar la gestió de residus sòlids, i dos del Pla Reacciona: una central fotovoltaica d’autoconsum per al mercat municipal i un vehicle 100% elèctric per a la brigada

Benetússer fomenta la sostenibilitat dels serveis municipals a través de diversos projectes innovadors
25/08/2020 -

L’Ajuntament de Benetússer ha sol·licitat diverses línies de subvencions per a fomentar la sostenibilitat dels serveis municipals, fent així un pas més cap al compliment dels Objectius i metes de Desenvolupament Sostenible impulsats per Nacions Unides.

“Benetússer està treballant amb passos ferms per a convertir-se en un municipi sostenible. Amb aquests avanços millorem la vida dels nostres veïns i veïnes”, ha manifestat l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

Així doncs, el consistori ha sol·licitat la subvenció de Smart Cities 2020 de la Diputació de València que fomenta la recopilació i gestió de dades intel·ligents, En aquest cas, s’ha sol·licitat per a realitzar una millor gestió del servei de recollida de fem, de plàstic i cartó, dotant als contenidors de residus sòlids urbans de sensors que permeten obtindre dades sobre la recollida i els horaris dels contenidors.

“Amb la implantació d’aquests sensors les empreses de recollida podran monitorar en temps real l’estat d’ompliment dels contenidors i, en obtindre aquestes dades s’optimitzaran les rutes de recollida, al mateix temps que s’evitaran desbordaments”, ha explicat Eva Sanz.

Així mateix, en el marc del Pla Reacciona, una línia d’ajudes també de la Diputació de València contra l’emergència climàtica, s’han sol·licitat dues actuacions. La primera és la instal·lació d’una central fotovoltaica d’autoconsum en el Mercat municipal, que ajudarà a reduir la factura elèctrica d’aquest espai.
La segona actuació sol·licitada és una ajuda per a la compra d’un vehicle 100% elèctric (furgoneta) per a la brigada municipal, amb la finalitat de reduir les emissions de CO₂, la qual cosa a més suposa un estalvi en la despesa de combustibles sòlids.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 10 =