25n
25N
25N

Benetússer finalitza amb èxit una nova edició del programa 'Jove Oportunitat' de l'IVAJ

Benetússer finalitza amb èxit una nova edició del programa 'Jove Oportunitat' de l'IVAJ
15/01/2021 -

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua regidoria de Joventut, ha finalitzat una nova edició del programa JOOP (Jove Oportunitat) coordinat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) que té com a objectiu motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis. D’aquesta manera, al llarg de quatre mesos, 11 joves han format part d’un projecte en el qual es combina el contingut acadèmic amb sessions de coaching per a treballar la disposició dels xics i xiques de cara a plantejar-se reptes assequibles que s’ajuste als seus interessos i aptituds. Durant el programa, “nostres ‘joopers’ han pogut trobar la manera de sentir-se útils i de conéixer la realitat del mercat laboral per a triar un camí que els motive i que faça formar part de la societat”, assenyala l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

Entre les diferents activitats realitzades amb els participants del programa JOOP, destaca el treball a l’hora de proporcionar un enfocament pràctic mitjançant la visita a empreses reals per a conéixer de primera mà les ocupacions que es poden exercir amb les diverses titulacions de l’FP. Així, els joves, en funció de la seua vocació, poden constatar quin hauria de ser el seu recorregut acadèmic per a treballar en el sector del seu interés. A més, a través d’aquesta iniciativa, aquells i aquelles joves que no hagen acabat l’educació secundària tenen l’oportunitat de preparar la prova d’accés a l’FP de Grau Mitjà amb un mòdul de formació acadèmica.

Des del consistori “estem encantats de comptar amb la iniciativa JOOP per a poder oferir alternatives als nostres joves quan se senten desmotivats i no saben què fer amb les seues vides, prestant-los l’atenció que mereixen i ajudant-los a superar la presa de decisions en una edat complicada”, conclou el regidor de Joventut, Denis Madrid.

Una vegada finalitzat el programa, els joves continuaran realitzant jornades de refresc durant la segona quinzena de gener, per a afavorir les seues rutines de cara a planificar els seus següents passos i rebre orientació sobre la preparació d’exàmens o matriculacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + huit =