25n
25N
25N

Benetússer, espai de convivència i lliure d'odi

Sota el lema ‘Construïm un futur en convivència, compartim un espai lliure d’odi’

Benetússer, espai de convivència i lliure d'odi
04/12/2020 -

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea d’Educació i Desenvolupament Local, ha posat en marxa la campanya ‘Escoles lliures d’odi’ amb l’objectiu de treballar els valors associats a la interculturalitat en els col·legis i instituts de la localitat. Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el projecte de Ciutats Educadores els principis de les quals es fonamenten en la integració de tots els ciutadans i ciutadanes i, al mateix temps, s’engloba entre les accions del projecte de llarga duració ‘Persones Migrants’ dut a terme des del consistori benetussí.

Sota el lema ‘Construïm un futur en convivència, compartim un espai lliure d’odi’, l’ajuntament valora el paper que juguen els xiquets i xiquetes com a motor dels valors socials del futur i es dirigeix a ells a través de diverses lectures que promouen respecte, empatia, cooperació, interculturalitat, esperit crític i el sentiment de pertinença a un mateix món on siga possible reconéixer-nos en igualtat de drets i oportunitats. En aquest sentit, l’alumnat podrà accedir a històries que tenen com a protagonistes a persones procedents de cultures diferents, llibres que narren històries de desarrelament i de pèrdua d’identitat a causa de la migració o de la guerra, així com textos que trenquen els estereotips sobre la diversitat i el difícil que és encaixar quan eres diferent de la gent del teu entorn.

Així mateix, la campanya s’ha reforçat amb bosses, pòsters i material didàctic per a acompanyar a les lectures amb l’objectiu que xiquets i xiquetes puguen aprofundir en el tema de la identitat i de les experiències viscudes en el seu dia a dia. D’aquesta manera, es proposa al professorat d’infantil, primària i secundària diverses activitats per a treballar en classe, fent valdre l’educació com a peça fonamental per a lluitar contra els prejudicis i fer un pas més en la convivència per a construir un Benetússer lliure d’odi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =