25n
25N
25N

Benetússer posa en valor la seua naturalesa urbana per a celebrar el Dia de l'Arbre

Benetússer posa en valor la seua naturalesa urbana per a celebrar el Dia de l'Arbre
29/01/2021 -

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea d’Educació Ambiental, continua amb la seua campanya permanent de conscienciació contra el canvi climàtic i convida a la ciutadania a celebrar de manera segura el Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana. Per això, es vol posar en valor la naturalesa urbana del municipi, que compta amb espècies arbòries de sis continents, així com implicar les noves generacions en actituds respectuoses i conservacionistes del medi ambient en general i, de manera particular, en el municipi. Amb aquest objectiu, i donada a l’actual situació sanitària, “des de l’ajuntament proposem als nostres veïns i veïnes que paren atenció al seu entorn més pròxim, que passegen pels nostres parcs i places per a posar en valor la nostra riquesa natural a través de l’aprenentatge de les espècies vegetals, moltes d’elles senyalitzades mitjançant plaques informatives”, afig la regidora de Medi Ambient, Dolors Tarín Belda.

D’aquesta manera, la ciutadania té al seu abast senzilles rutes pel centre del municipi per a fer un seguiment dels arbres del món, entre que es poden trobar jacarandes, magnòlies, alzines, palmeres datileres, moreres o eucaliptus. Cadascuna de les espècies està acompanyada d’una placa informativa que compta amb un codi QR que, en ser escanejat, remet a l’usuari a una web en la qual s’aporten dades sobre l’origen, grandària, cultius o usos de cada exemplar. A més, la localitat compta amb molts altres arbres amb major tradició, com són el pi pinyer, l’olivera o el xiprer, igualment interessants a l’hora de prendre consciència de la necessitat de conviure en harmonia amb el nostre entorn.

El medi ambient de les generacions futures

En la lluita contra el canvi climàtic, el paper de les poblacions urbanes és fonamental per a transformar i revertir la destrucció de la naturalesa. Per això, l’educació i la transmissió de valors mediambientals a les noves generacions és una tasca imprescindible i, amb aquest objectiu, l’ajuntament proposa activitats que convertisquen als xiquets i xiquetes en agents actius de canvi. D’aquesta manera, a més de fomentar els recorreguts pels centres educatius per a conéixer els arbres i arbustos plantats, es convida a l’alumnat a convertir-se en protector i conservador del seu entorn natural, aprenent a valorar tots aquells elements amb els quals conviu o troba de camí al col·legi. Aquesta labor permanent es complementa, amb motiu del Dia de l’Arbre, amb “L’arbre dels desitjos”, una targeta en la qual l’alumnat pot plasmar els seus somnis o aspiracions ambientals per a projectar un futur més verd a partir de la suma dels esforços de tota la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =