25n
25N
25N

Benetússer consciencia al seu alumnat sobre els ODS pel Dia Mundial del Medi Ambient

Benetússer consciencia al seu alumnat sobre els ODS pel Dia Mundial del Medi Ambient
04/06/2021 -

L’Ajuntament de Benetússer proposa als seus centres escolars aproximar-se als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, emmarcats en l’Agenda 2030, a través d’activitats divulgatives i lúdiques dirigides a les noves generacions del municipi. Es tracta d’una iniciativa posada en marxa amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient que busca conscienciar a xiquets i xiquetes sobre la importància d’escometre els grans reptes de la societat actual en matèria mediambiental, apel·lant al seu paper com a transmissors d’un estil de vida que tindrà conseqüències en el futur. “Per al desenvolupament sostenible cada xicotet gest compta, per la qual cosa considerem crucial que les persones més joves del nostre municipi es convertisquen en ciutadanes i ciutadans conscienciats, transmissors de maneres de vida respectuosos i justos amb l’entorn per a fer front als reptes del futur”, informa la regidora de Medi Ambient, Dolors Tarín Belda.

D’aquesta manera, des de l’ajuntament s’ha proposat a l’alumnat de 5é i 6é de Primària treballar el conte ‘Frieda’, creat pel Centre d’Informació de l’ONU a Namíbia, una història, acompanyada d’il·lustracions creades per la dissenyadora gràfica local Nelett Loubser, que té com a objectiu conscienciar als més xicotets sobre els ODS d’una forma divertida, acolorida i pròxima. Així, a través d’aquesta eina, els centres escolars del municipi han pogut tractar temes com ara el canvi climàtic o les espècies en perill d’extinció, i també aproximar-se a conceptes com ara la contaminació, la caça il·legal, la igualtat o l’esgotament dels recursos naturals.

Quant a l’alumnat d’educació secundària, des de l’Oficina d’Educació Ambiental, s’han proposat recursos divulgatius gràfics per a treballar en profunditat els principis fonamentals de l’Agenda 2030 dirigits a garantir la igualtat i la dignitat de les persones garantint la protecció del planeta en termes de prosperitat, pau i aliança entre nacions. Després de l’anàlisi dels 17 ODS, s’ha posat l’accent en la importància dels joves com a agents actius a l’hora de proposar canvis substancials en els models de vida actuals per a propiciar el canvi social, econòmic i mediambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =