25n
25N
25N

Benetússer culmina un procés clau per a l'urbanisme local amb la compra d'un solar destinat a zones verdes

El consistori aconsegueix comprar aquest espai després de 20 anys d’intents

Benetússer culmina un procés clau per a l'urbanisme local amb la compra d'un solar destinat a zones verdes
31/07/2020 -

L’Ajuntament de Benetússer ha aprovat en el ple del mes de juliol la compra per 2,4 milions d’euros d’una finca per a destinar-la a zona verda, un tràmit que culmina un procés iniciat fa 20 anys amb la posada en marxa del Pla General d’Ordenació Urbana de 1989.

Aquest solar de 4.172,31 m², situat en el número 3 de la Plaça Cardenal Benlloch –confrontant amb el Camí del Calvari i la Séquia de Favara-, es convertirà en un espai de dotació pública en el qual es crearà una zona verda.

“Amb aquesta compra culminem un procés històric per a l’urbanisme local, un procés que es va iniciar fa dues dècades amb l’aprovació del PGOU de 1989. Gràcies a aquesta adquisició, podrem oferir nous espais verds en el nostre municipi per a l’ús i gaudi de veïns i veïnes”, ha explicat l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

El consistori ha pogut adquirir aquesta finca a través d’un procediment de preu just, previ inici de sol·licitud d’expedient d’expropiació pregada per part dels antics propietaris. El preu fixat pel bé immoble durant el procediment de preu just va ser de 2.286.797,78 euros, als quals ha de sumar l’abonament del 5% a l’expropiat com a premi per afecció, que en aquest cas ascendeix als 114.339,89 euros.

Altres punts del ple

A més d’aprovar-se l’adquisició d’aquesta finca, en el ple del mes de juliol l’Ajuntament de Benetússer ha aprovat també les ajudes a persones autònomes i micropimes.

D’altra banda, s’ha aprovat l’adhesió de Benetússer al Pacte Horta Sud, una iniciativa de la Fundació Horta Sud per a contribuir a la reactivació de la comarca després de la crisi sanitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − dotze =

bombers
CCCC
bombers