25n
25N
25N

Benetússer fa balanç de dues setmanes de confinament

Benetússer fa balanç de dues setmanes de confinament
27/03/2020 -

L’Ajuntament de Benetússer agraeix el grau de col·laboració i enteresa que estan demostrant els seus veïns i veïnes durant el confinament domiciliari d’aquesta crisi sanitària.

Fa una setmana el municipi era notícia a nivell nacional per la solidaritat d’una xarxa de voluntaris, organitzada des de l’Ajuntament al costat del Fòrum de Participació Ciutadana, que confecciona centenars de màscares per a l’Hospital Doctor Peset de València.

Durant aquests 13 dies del confinament la ciutadania també s’ha implicat en les diferents iniciatives promogudes des del Consistori, com la creació d’uns dibuixos de ‘Benemonsters’ per a “defensar” a les llars del Covid-19 i confeccionar una sorpresa conjunta als pares en el 19 de març amb un vídeo col·laboratiu.

Per a aquest cap de setmana l’Ajuntament ha convidat a cantar un playback a la ciutadania de la cançó ‘Chiquilla’ de ‘Seguridad Social’, encoratjats pel cantant de la formació i natural de Benetússer, José Manuel Casañ. Aquestes són algunes de les maneres d’alçar l’ànim durant la crisi sanitària units mitjançant l’expressió artística i creativa.

Prioritat a l’assistència social i tributs locals posposats

Al seu torn l’Ajuntament ha habilitat un telèfon d’atenció psicològica per als veïns i veïnes que necessiten suport durant el confinament. També s’ha creat un servei per a portar la compra a domicili a les persones més vulnerables davant un possible contagi de Covid-19. El departament de serveis socials està redoblant esforços per a atendre les sol·licituds rebudes.

Amb la finalitat de facilitar les compres a la ciutadania i promoure el comerç, l’AEDL ha confeccionat un llistat amb els contactes dels establiments que romanen oberts, així com d’altres comerços que segueixen actius.

Conscients del moment de dificultat econòmica pel qual poden travessar molts veïns, l’Ajuntament ha posposat i suspés el pagament de tributs locals. S’han pres una bateria de mesures com l’ajornament d’un mes en els pagaments de l’IBI, guals i taxes de vehicles, a més queda suspés l’impost de terrasses per a l’hostaleria fins que finalitze l’alerta sanitària.

Pel que respecta a la seguretat ciutadana, l’empresa de serveis municipals està netejant carrers, places i parcs amb productes desinfectants i màquina hidrolimpiadora. Una empresa especialitzada s’ha encarregat de realitzar en dependències municipals i col·legis diversos tractaments sanitaris. Així mateix, la Policia Local de Benetússer està coordinada en tot moment amb el centre de Salut i manté la vigilància sobre els carrers per a controlar el trànsit de persones.

Fins a la fi del període de confinament, l’Ajuntament continua oferint alternatives d’oci i entreteniment per a totes les edats. Els majors tindran tota una setmana de tallers i cursos online per a continuar exercitant-se, mentre que els joves poden interactuar entre ells amb els diferents reptes i recursos que posa el CIJ a la seua disposició. El Centre Cultural El Molí també ha preparat una programació cultural en la qual hi haurà espai per a explicar la història dels carrers de Benetússer, realitzar contacontes sobre diferents parts del món i compondre una peça musical col·laborativa, entre altres propostes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + tretze =