25n
25N
25N

Benetússer ajudarà els seus veïns a reduir les seues factures amb tallers d'educació energètica

Benetússer ajudarà els seus veïns a reduir les seues factures amb tallers d'educació energètica
15/07/2020 -

L’Ajuntament de Benetússer organitzarà uns tallers d’educació energètica dirigits als veïns i veïnes de la localitat per a fomentar un consum energètic responsable i sostenible, tant des del punt de vista ambiental com econòmic, una mesura que forma part del Pla de Recuperació Econòmic Social municipal.

“Amb aquesta mesura volem lluitar contra la pobresa energètica. I és que hem detectat que la vulnerabilitat energètica ha crescut per la COVID-19, ja que, durant el confinament, el consum elèctric domèstic ha augmentat de mitjana un 28% en les nostres llars, però no ha abaixat el preu de la llum i per a molts, s’ha interromput el mercat de treball i l’accés a ingressos”, ha explicat l’alcaldessa Eva Sanz.

Gràcies a aquests tallers gratuïts, que es realitzaran en un format online en obert per a tota la població, els veïns i veïnes de Benetússer podran conéixer com utilitzar les fonts d’energia que utilitzem, com estalviar energia i/o triar les empreses comercialitzadores i també aprendran a llegir les factures i comprendre la informació que contenen.

Els tallers, que començaran després de l’estiu, es dirigeixen a dos sectors diferenciats: la ciutadania i els comerços i empreses, perquè segons l’ús energètic que es faça les mesures a implementar seran les unes o les altres.

Les persones que participen en aquests tallers, a més de poder preguntar en temps real a través d’una plataforma de xat durant la impartició del curs, podran accedir a mentories amb persones expertes on podran realitzar consultes individuals i assessorar-se de manera personalitzada.

Per part seua, la regidora de Medi Ambient, Dolors Tarín, ha explicat que “amb aquesta formació, amb finalitats informatives i educatius amb els quals busquem implementar bons hàbits, podrem aprendre a reduir els nivells de CO₂ -que cada dia són més alts- i adonar-nos que hi ha gestos en el dia a dia que ens permetran reduir l’emissió d’aquest gas i reduir al seu torn l’import de les nostres factures”.

“Així doncs, a través d’aquests tallers els i les participants podran conéixer d’on ve l’energia que consumim, comprovar com són recursos finits i comprendre la importància de les energies renovables, i la seua aplicació en la nostra vida diària, en l’àmbit particular i públic. Per tant, amb aquests cursos volem fomentar un consum responsable, tant per a reduir l’impacte en el medi ambient com per a reduir l’impacte en les nostres butxaques”, ha conclòs la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 4 =