25n
25N
25N

Benetússer arranca els seus Dimarts Energètics per a assessorar la ciutadania sobre l'estalvi en el consum de la llum

Benetússer arranca els seus Dimarts Energètics per a assessorar la ciutadania sobre l'estalvi en el consum de la llum
14/05/2021 -

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea de Medi Ambient, continua treballant per a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible establits per a l’any 2030, entre els quals destaca el foment d’un model de consum energètic més sostenible, democràtic i ciutadà. D’aquesta manera, amb l’objectiu d’incidir en la conscienciació dels seus veïns i veïnes, el consistori posa en marxa els seus ‘Dimarts energètics’ a través d’una oficina verda itinerant que oferirà assessorament a famílies, negocis i comerços sobre l’estalvi d’energia i diners en la seua factura de la llum.

Es tracta d’una iniciativa que arranca en un moment especialment sensible, ja que a partir del dia 1 de juny canviaran les tarifes de la llum, per la qual cosa es busca oferir un escut municipal perquè la ciutadania puga comptar amb informació que l’ajude a triar l’opció que s’ajuste més a les seues necessitats i consums. En aquesta ocasió, la iniciativa eixirà a les places de la localitat amb un calendari itinerant, per a afavorir la proximitat amb les persones interessades a conéixer els detalls de la seua factura de la llum i com interpretar-los, així com incidir en les diferents alternatives a l’abast per a estalviar energia i pagar el menys possible. “En el nostre afany per construir un Benetússer més verd, volem que la ciutadania compte amb una eina que li permeta prendre decisions que afecten tant la seua butxaca com al nostre futur mediambiental”, destaca la regidora de l’àrea de Medi Ambient, Dolors Tarín.

Amb l’objectiu clar de portar l’assessorament un pas més enllà per a fomentar una vertadera transformació energètica, amb aquesta campanya el consistori busca estudiar la ràtio de reconversió real experimentat per la ciutadania mitjançant un seguiment per a confirmar si l’estalvi suggerit s’ha confirmat en la factura de la llum i poder mesurar així el vertader impacte del projecte.

A més de l’assessorament directe, el projecte Benetússer Verd es complementarà amb la posada en marxa de tallers presencials i telemàtics i la possibilitat de realitzar un estudi d’autoconsum a través de la web municipal.

Els ‘Dimarts Energètics’ començaran el pròxim 18 de maig en la plaça de l’Ajuntament amb un horari de 9.30 a 13.30 hores i al llarg dels mesos de maig i de juny està previst que l’Oficina Verda òbriga també les portes en les places de Blasco Ibáñez, 25 d’abril, Sant Sebastià i 9 d’octubre. Per a fer ús del servei d’informació individual personalitzat, serà necessari demanar cita a través del telèfon 633 85 64 65 o de la web municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 14 =