Benetússer amplia les biblioteques dels seus centres escolars amb llibres que fomenten la igualtat i la coeducació

Guardar

Tres xiquetes participen en unes lectures infantils sobre igualtat a un col·legi de Benetússer
Tres xiquetes participen en unes lectures infantils sobre igualtat a un col·legi de Benetússer

L'Ajuntament de Benetússer, a través de les seues àrees d'Educació i Igualtat, continua promovent accions que ajuden a fomentar la construcció d'una societat més igualitària i lliure d'estereotips de gènere per a les noves generacions. I en aquesta ocasió, ho fa a través de la lectura i el foment de la imaginació mitjançant el lliurament de lots de llibres no sexistes per a contribuir a crear biblioteques escolars més igualitàries en els centres educatius del municipi. Contes, biografies i assajos es converteixen així en eines de suport coeducatiu per a combatre la discriminació a través d'històries que inclouen personatges i mons imaginaris basats en el respecte i la diversitat. "A través de la lectura, podem aproximar als nostres xiquets i xiquetes a un món més just, amb protagonistes que s'escapen dels estereotips o que lluiten per a combatre'ls, la qual cosa els ajudarà a poder imaginar una societat més lliure de qualsevol mena de discriminació", assenyala la regidora d'Educació i Igualtat, Ana Martín Valero.

Els llibres entregats als centres educatius, són una selecció de contes i relats infantils i juvenils adaptats als diferents cicles formatius. Així, en educació primària podran gaudir d''Ellas', que aborda el paper de la dona a través de totes eixes xiquetes que des del principi de la història fins als nostres dies han alçat la seua veu en favor de la igualtat entre homes i dones; 'La galaxia te necesita' que té com a protagonista a Rey, heroïna de Star Wars o 'El niño de los zapatos rojos', una història d'apoderament personal, entre altres moltes històries.

Els lots de llibres entregats als centres de secundària compten amb un marcat caràcter feminista i tenen com a objectiu la denúncia de situacions discriminatòries, com és el cas de 'Desde la trinchera. Microbatallas feministas', així com el reconeixement al paper invisibilitzat de nombroses dones al llarg de la història amb 'Inspiración y talento. Dieciséis mujeres del siglo XX' o 'La creación de la conciencia feminista'. També s'ha fet lliurament de 'No me cuentes cuentos’ i de ‘Cuentos feministas’, històries que li donen la volta als clàssics en els quals les dones tenia sempre un paper passiu o negatiu. Finalment, posant l'accent en el vessant coeducatiu des d'un punt de vista emocional, amb 'Eso no es amor' es donen les claus per a saber distingir les relacions amoroses que no es basen en el respecte mutu.

Arxivat a:

Destacats