25n
25N
25N

Benetússer acull la jornada "Riscos per a la sexualitat en el segle XXI"

Benetússer acull la jornada "Riscos per a la sexualitat en el segle XXI"
17/01/2020 -

Benetússer ha acollit aquest matí en l’IES María Carbonell la jornada “Riscos per a la sexualitat en el segle XXI” en la qual s’ha tractat de conscienciar als joves dels perills que suposa la difusió de contingut sexual en línia a través de xarxes socials o en aplicacions de contactes. Les xerrades, ofertes per tècniques de l’equip de recerca SALUSEX de la Universitat de València, van aprofundir en els riscos que suposa l’intercanvi de material sexual perquè augmenta la vulnerabilitat i les possibilitats de sofrir sextorsion i/o grooming.

En la segona part de la jornada es va abordar també la comunicació amb la parella sexual. Segons les responsables de la jornada, l’exposició a aquestes situacions de risc pot veure’s influenciada, en certa manera, per la falta d’una comunicació clara i respectuosa amb la parella sexual. La vergonya o por a què pensarà l’altre o l’escassetat d’autoconeixement, porta a no expressar els pensaments, sentiments o desitjos en situacions sexuals. Aquesta situació, van assenyalar les expertes, “influeix en la satisfacció sexual i constitueix un factor protector davant experiències d’abús, coerció, victimització i conductes sexuals de risc en general”.

Per a la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Benetússer Ana Martín “queda evidenciat només amb veure les notícies diàriament que estem davant un problema que afecta sobretot els joves i per això creiem en la importància de l’educació afectiu-sexual per a oferir habilitats de comunicació efectiva i conéixer els riscos als quals exposem en una societat tan digitalitzada com l’actual”.

“Gràcies al fet que el nostre municipi és seu de l´Horta Sud del Programa Unisocietat del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, hem pogut acostar aquesta interessant xarrada als i les adolescents de Benetússer, tenint així, el seu primer acostament amb el món universitari. Per això continuem valorant molt positivament tant la jornada com les nostres relacions amb la Universitat de València”, ha remarcat Martín.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus