caixa popular

Benet Presas: "Per a un valencià, Salou pot convertir-se en el principi d'una oferta que li sorprendrà"

Parlem amb el regidor de Turisme Salou per a conéixer els encants d’aquest enclavament turístic

Benet Presas: "Per a un valencià, Salou pot convertir-se en el principi d'una oferta que li sorprendrà"

A tan sols 2 hores i mitja, els valencians tenen a Salou un punt d’escapades, diversió i plans en família. Però Salou té molts encants més per a conéixer i fer-se en lloc en les destinacions favorites de grans i xicotets. Hui parlem amb el regidor de Turisme Salou, Benet Preses que ens parla de l’evolució del turisme i també de tots els atractius d’aquest punt turístic.

Quan va començar aquest mandat es va voler donar un canvi al Patronat Quins canvis s’han fet?

Teníem clar que l’aposta del Patronat de Turisme per a aconseguir més visitants en un món tan globalitzat on les experiències vacacionals importen molt depenia d’incrementar la participació del sector privat en la gestió del turisme en la destinació; així, avui dia la col·laboració públic privada es fa indispensable per a definir unes estratègies conjuntes de promoció juntament amb el sector privat. Els nostres interessos van de la mà dels diferents sectors d’allotjament, oci i comerç para entre tots cercar el perfil més adequat a la nostra destinació de turisme familiar.

Una altra línia per la qual estem apostant -i amb bons resultats- passa per la promoció en línia de la marca. Estem migrant des d’una estratègia offline a una altra principalment en línia i, encara que seguim generant fullets físics, cerquem mostrar la nostra destinació d’una forma més audiovisual i interactiva. Sens dubte totes les destinacions, no solament el nostre, s’han hagut de tornar més comercials i més orientats a obtenir resultats.

A més, la consolidació de productes esportius entre els quals tenim des d’una prova del Ral·li d’Espanya; fins a un triatló internacional –Challenge-; l’oferta de camps de golf i una àmplia gamma de tornejos de futbol gràcies a unes instal·lacions magnífiques amb 8 camps, entre ells el Mundialet; a més de ser seu del mundial de windsurf 2017, entre moltes altres accions.

Què s’ha aconseguit?

Sens dubte, aquest conjunt d’accions ha revertit en un alt nivell de participació i enteniment del sector privat en accions conjuntes de la destinació; una optimització dels recursos públic-privats en la promoció de Salou a més de la certificació oficial com destinació especialitzada en la pràctica del futbol (2013) i la vés-la (2016). Com he dit anteriorment l’esport és per a nosaltres un segment molt important que estem ampliant en aquests moments amb una nova certificació de cicloturisme; un projecte en el qual ja se’ns ha acceptat i treballem per a sumar-ho a la nostra oferta de destinació familiar (2003).

Què queda per aconseguir d’eixe pla que es dissenye?

Com a destinació cerquem consolidar altres productes turístics complementaris al familiar i esportiu, productes i serveis que maximitzen l’experiència del nostre visitant i aconseguisquen millorar la seua satisfacció, arribant a incrementar la seua despesa turística.

Com ha sigut l’evolució del turisme en aquests anys?

Salou, és conegut internacionalment com a “platja d’Europa”, es presenta com la principal destinació i referent vacacional de les comarques de Tarragona i un dels majors de Catalunya, d’Espanya i de l’arc mediterrani, perquè concentra una potent infraestructura del sector turístic, que funciona com a força motriu de desenvolupament i aprofitament de la diversitat de l’oferta lúdica i cultural del seu entorn. Les pernoctacions l’any passat van superar els 7,4 milions. Al llarg d’aquest temps s’ha viscut una consolidació del turisme familiar, arribant a ser el 70% dels visitants que trien Salou per a passar les seues vacances. Cerquem generar experiències en la nostra destinació i crear un major interés perquè els que vénen tinguen ganes de conéixer més. Som un centre d’oci molt important amb PortAventura World i Ferrari Land, el parc aquàtic Carib, a més de la carpa amb l’espectacle del Circ du Soleil, entre molts altres atractius, als quals se sumarà també el nou ressort d’Hard Rock. Encara que som conscients que som una destinació de sol i la platja també podem atraure a moltes persones per l’oferta complementària.

Salou no solament és PortAventura World ni platja… Què pot trobar el turista quan arriba a Salou?

Sens dubte trobarà una àmplia oferta de qualitat: esportiva, lúdica i d’oci. Salou compta amb suaus temperatures tot l’any, unes platges ordenades i poc profundes, segures i equipades amb tots els serveis i equipaments; a més de petites cales de gran interés natural i paisatgístic, un urbanisme amb protagonisme dels espais verds i la vegetació, el disseny i l’arquitectura del paisatge; amb punts d’interés històric, arquitectònic i monumental, una variada oferta d’oci i entreteniment amb sectors de gran dinamisme comercial i de la restauració. Disposem d’una oferta d’allotjament turístic de qualitat amb més de 35.000 llits d’hotel; càmpings ressort de reconegut prestigi i molts apartaments turístics que poden satisfer tot tipus de perfils.

Què té Salou per a convertir-se en líder del turisme en el Mediterrani?

Salou, a més d’acollir l’únic centre recreatiu i turístic de Catalunya, el parc temàtic d’atraccions PortAventura, i el Lumine Mediterranean Beach & Golf Community amb els seus tres camps de golf, acull també un gran complex esportiu per a la pràctica del futbol i altres esports d’herba de 155.000 m2. Si a tot açò li afegim l’atractiu preferent que són les seues extenses platges i petites cales entenem perquè ens hem guanyat les diferents certificacions de marca en “turisme familiar” i de “turisme esportiu”.
Ens avalen també uns serveis de gran qualitat en la nostra costa amb 9 platges i cales amb certificacions mediambientals i de qualitat: Bandera Blava, ISO 14.001 i Q de qualitat en Platges.

S’ha apostat fortament per ser una destinació familiar i esportiu, han aconseguit revertir la imatge que certs turistes tenien de Salou en part per ser associat a la festa desmesurada?

Aquest tipus de turisme és de difícil convivència pel que fa al nostre gran públic objectiu. Haver aconseguit erradicar-ho enguany ha sigut molt positiu per a la nostra marca. En realitat tenia un impacte mínim respecte a la demanda total encara que s’havia convertit en un fet molt mediàtic.

Per a un valencià Salou podria ser més una destinació d’escapada donada la proximitat… Com enamorar a un valencià perquè passe més dies en la seua terra?

Per a un valencià, Salou pot deixar de ser una escapada de pocs dies per a convertir-se en el punt d’inici del descobriment d’una costa que la sorprendrà per l’oferta d’oci del mateix Salou, les platges, els parcs temàtics i la proximitat a altres ofertes de la Costa Daurada com Tarragona, l’interior o fins a la mateixa capital de Barcelona,…


mostra viva 2018

Més notícies

1 Comentari

  1. PAULA-Loft & Table
    PAULA-Loft & Table agost 30, 12:39

    Como valenciana y residente en Salou, os puedo decir que estoy totalmente de acuerdo con todo lo que dice el Sr. Benet Presas con sus palabras. Esta zona de la costa Daurada tiene mucho potencial, unas playas bonitas, mucho ocio y buena gastronomía.
    Perfecto para los Valencianos y para todo el mundo. Venid a Salou y os lo pasareis muy bien.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 8 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris