25n
Orgull
Orgull

Més de 10.600 famílies monoparentals valencianes compten amb títols per a accedir a beques i millores fiscals

Més de 10.600 famílies monoparentals valencianes compten amb títols per a accedir a beques i millores fiscals
25/08/2019 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat compta amb 10.643 títols de famílies monoparentals registrats, la qual cosa permet, tant als seus titulars com a tots els seus membres, accedir a beques en l’àmbit educatiu, així com millores fiscals i de diferent tipus, com a culturals o de transport.

El secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, ha posat en valor que el Consell “va equiparar la passada legislatura els beneficis de les famílies monoparentals amb els de les nombroses i va dictar un nou decret que ampliava la condició de monoparentalitat a noves situacions”, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

Aquest decret, que entrarà en vigor en sis mesos, inclou entre les seues millores i novetats la consideració de família monoparental de categoria especial a partir de dos fills i l’ampliació, sense renovació, per estudis dels 21 als 26 anys.

La Conselleria d’Igualtat estima en 1.500.000 euros els beneficis als quals tindran accés les famílies que seran reconegudes amb el nou text i que en aquests moments no tenen aqueix dret, perquè el decret actual no les contempla.

A més, el text normatiu estableix dos grups: d’una banda els que només tenen una persona progenitora; i per un altre, els que tenen una situació de monoparentalitat pel fet que un dels progenitors està en situació de dependència, hospitalització de llarga estada, a la presó o és víctima de violència de gènere.

Ibáñez ha explicat que gràcies a aquest decret, a més de regular-se els requisits per al reconeixement de la condició de família monoparental o en situació de monoparentalitat, s’ha aconseguit actualitzar les definicions, adaptant-se a la realitat social actual.

Paral·lelament, l’ampliació de la protecció també es realitza en la consideració de categoria de família especial, de norma general, que passa de tres a dos fills o filles, o amb solo un fill o filla, en els casos, de diversitat funcional o exclusió social.

PERFIL DE FAMÍLIES MONOPARENTALS

El registre de famílies monoparentals de la Conselleria compta amb 10.643 títols, dels quals 3.594 corresponen a la província d’Alacant, 1.305 a la de Castelló, i 5.742 a la de València.

Quant a les noves situacions de monoparentalitat que recull el decret, s’han expedit 69 carnets a dones víctimes de violència de gènere, 220 per renda baixa i tres perquè un dels membres de la família està hospitalitzat o a la presó per un llarg període de temps.

La major part de les famílies monoparentals registrades tenen un fill o filla, en concret 8.008 (2.727 a Alacant, 936 a Castelló i 4.345 a València); les que tenen dos descendents són 2.244 (778 a Alacant, 311 a Castelló i 1.155 a València); mentre que hi ha 212 amb tres (66 Alacant, 31 a Castelló i 115 a València); 31 amb quatre i només 3 amb 5 fills o filles.

Les famílies monoparentals compostes per un iaio o iaia amb els seus néts o nétes són 41, de les quals cinc estan a Alacant, set a Castelló i 29 a València, mentre que 89 tenen acollits a xiquets o xiquetes tutelats per la Generalitat (14 a Alacant, 12 a Castelló i 63 a València). La majoria d’aquestes famílies estan encapçalades per dones, que són les titulars del carnet en 9.998 casos, enfront de 641 que són homes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 11 =