caixa popular

Els beneficis de la bicicleta elèctrica per a la salut són comparables a usar una convencional, segons un estudi

En tan sols quatre setmanes s’aconsegueixen millores en l’aptitud cardiorespiratòria

Els beneficis de la bicicleta elèctrica per a la salut són comparables a usar una convencional, segons un estudi
30/07/2018 -

Els beneficis de la bicicleta elèctrica en la promoció de la salut i la forma física són comparables als d’una convencional, principalment en persones amb sobrepés o sedentàries, segons han conclòs investigadors de la Universitat de Basilea (Suïssa) en un estudi publicat en la revista ‘Clinical Journal of Sport Medicine’.

El punt de partida per a l’estudi pilot va ser la campanya ‘Bike to Work’, que porta desenvolupant-se a Suïssa des de fa deu anys i convida a alternar les seues bicicletes convencionals i electròniques cada any durant un mes. Quasi 65.000 ciclistes van participar enguany.

Un grup de recerca del Departament d’Esport, Exercici i Salut de la Universitat de Basilea va examinar com la intensitat de l’exercici en bicicletes elèctriques es compara amb les bicicletes convencionals. Van arribar a la conclusió que l’entrenament amb una bicicleta elèctrica no és de cap manera menys efectiu i, a més, té beneficis per a la salut comparables als del ciclisme comú.

A més, els investigadors van trobar que fins i tot després d’un període d’entrenament relativament curt, de tan sols quatre setmanes, es van aconseguir millores en l’aptitud cardiorespiratòria.

Per a dur a terme l’estudi, els investigadors van reclutar a uns 30 voluntaris que es consideraven persones amb sobrepés sedentàries, amb un Índex de Massa Corporal (IMC) de 28-29. En la preparació de l’estudi, els participants van ser examinats a fons. La capacitat d’absorció d’oxigen es va utilitzar com a criteri decisiu per a l’avaluació de l’aptitud cardiorespiratòria.

Els participants van recórrer una distància d’almenys 6 quilòmetres durant com a poc tres dies a la setmana. Mentre que la meitat viatjava en una bicicleta convencional, l’altra meitat viatjava en una bicicleta elèctrica, sense restriccions ni límits sobre la velocitat i la intensitat del viatge. Alguns dels subjectes de prova portaven un monitor cardíac i un dispositiu GPS.

Després d’un mes, els participants van tornar a realitzar-se un examen mèdic i els investigadors van comprovar que tots dos grups havien millorat el seu estat físic de forma comparable, després de mesurar per la seua capacitat d’absorció d’oxigen. A més, el cor va funcionar més eficientment després de l’entrenament de quatre setmanes. “Si aquesta millora es manté de forma permanent, el risc de mortalitat cardiovascular disminueix en un nivell clínicament rellevant”, comenta Arno Schmidt-Trucksaess, professor de Medicina Esportiva de la Universitat de Basilea sobre els resultats de l’estudi.

D’altra banda, mostra que els participants del grup de bicicleta elèctrica van viatjar en mitjana a major velocitat i mostraven un major guany d’altura diària. “Açò indica que la bicicleta elèctrica pot augmentar la motivació i ajudar a les persones amb sobrepés i majors a mantenir l’entrenament físic regularment”, afig l’investigador.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − dos =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris