caixa popular

Benaguasil tanca amb el seu triomf en Especial el 41 Certamen de Bandes de la Diputació de València

Inici Sala de Prensa Versió per a imprimir Benaguasil tanca amb el seu triomf en Especial el 41 Certamen de Bandes de la Diputació de València El diputado de Cultura, Xavier Rius, y Javier Clemente han entregado el premio al ganador absoluto del certamen: La Unió Musical de Benaguasil

Benaguasil tanca amb el seu triomf en Especial el 41 Certamen de Bandes de la Diputació de València
15/05/2017 -

Un total de 14 agrupacions musicals valencianes han participat en el 41 Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València, celebrat aquest cap de setmana en el Palau de la Música. La vesprada del passat diumenge ha estat el moment per a la participació de les bandes de Secció Especial, proclamant-se guanyadora la Unió Musical de Benaguasil, que ha obtingut el primer premi i esment d’honor, i després d’ella, la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna ha aconseguit també un primer premi. De fet, el jurat ha atorgat 371,5 punts a la primera i 328 a la segona, sent ambdues altes puntuacions, concordes al nivell que ha regnat en l’escenari.

L’encarregat de lliurar el premi d’aquesta categoría, amb el qual s’ha donat per clausurat el certamen, ha estat el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius. El diputat ha mostrat la seva satisfacció per “el bon desenvolupament que ha tingut el certamen al llarg de tot el cap de setmana, on les bandes participants han actuat en un auditori que reuneix totes les condicions, i que des de l’organització del certamen s’ha afegit tot el necessari per estar a l’altura que havia de tenir la 41 edició del Certamen de Bandes de la Diputació”.

Xavier Rius ha volgut “felicitar als guanyadors i també al jurat, perquè em consta que el seu treball en el certamen de bandes a València és complicat. Sent cuna de músics no pot ser d’una altra forma. Però ho han fet molt bé i el públic ha confirmat amb els seus aplaudiments l’encert del jurat”. El diputat de Cultura també ha volgut destacar el valor que suposa per a la música valenciana que es rescaten peces d’autors de la terra alhora que es dóna entrada a nous compositors.

Tant els de Benaguasil com els de Tavernes de la Valldigna han interpretat com a peça obligada “El miracle de la vida”, de Bernardo Adam Ferrero. La Unió Musical de Benaguasil ha executat com a peces de lliure elecció el pasdoble “A la meva mare” de Roque Baños i “Second Symphony, Op. 44” de James Barnes. El mestre que ha dirigit aquesta banda ha estat Vicente Balaguer. I, per la seva banda, la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna ha estrenat el pasdoble “Rabo y tapó” d’Omar Sala, i ha interpretat com a obra lliure la “Simfonia núm. 1 Kaprekar” de Martínez Gallego, sota la batuta de Rafael M. Garrigós.

 

Cinc representants per al certamen autonòmic

Els cinc premiats d’aquest any ja tenen nom. En Secció Especial, la Unió Musical de Benaguasil, en Primera la Societat Musical de Picassent, en Segona la Societat Musical Santa Maria del Puig, en Tercera l’Artístic Cultural de Montaverner, i en Quarta la Associació Musica Jove de València. Tots ells acudiran al Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana.

Respecte als premis que han obtingut, totes les bandes participants han rebut una quantitat estipulada pel fet de participar en el certamen. A això, s’afegeix el premi en metàl·lic que reben les bandes guanyadores de cada secció i un premi de màxim valor, que s’ha establert aquest any, que consisteix en l’ajuda de l’Àrea de Cultura de la Diputació perquè els guanyadors de les seccions d’Especial i Primera programen un concert, preferentment a l’estranger. En aquest cas, Benagusil i Picassent tindran la sort de poder fer realitat els seus projectes.

A més, el premi per alçar-se amb la victòria de cadascuna de les categories és participar al programa “València és música”, que va a donar l’oportunitat a les bandes guanyadores de cada secció de gravar un audiovisual que la Diputació distribuirà als mitjans de comunicació amb l’objectiu de promocionar les societats musicals i el patrimoni cultural valencià.

 

Públic en directe i a través d’internet

El Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València s’ha convertit en l’epicentre de les societats musicals. Un quantiós grup de tècnics ha fet possible que les bandes actuessin amb tots els requisits, perquè cada peça comencés a sonar en el temps que corresponia i amb les millors condicions.

Des de l’Àrea de Cultura de la Diputació s’ha dotat del personal i mitjos tècnics necessaris perquè tant els músics com el públic present a l’auditori, així com els espectadors que han seguit el certamen a través de la retransmissió en streaming, gaudisquen al màxim d’aquesta experiència.

L’esdeveniment ha estat seguit a través d’Internet, amb el hastag #bandesdival que ha omplert les xarxes socials durant tot el cap de setmana. Es confirma un nou èxit de la música valenciana i del Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris