25n
25N
25N

Benagéber renovarà una canonada del pantà amb 100.000 euros de la Diputació

L’infraestructura, de la dècada dels 40, sofreix pèrdues d’aigua

Benagéber renovarà una canonada del pantà amb 100.000 euros de la Diputació
30/06/2018 -

La Diputació de València ajudarà a Benagéber a renovar una canonada del pantà amb una subvenció directa de 100.000 euros. Es tracta d’un conducte que es va construir en els anys 40 i que, segons l’alcalde del municipi, Rafael Darijo, “està deteriorat i pateix pèrdues d’aigua en algun dels seus trams”.

Les actuacions, diu Darijo, han requerit una autorització especial perquè en alguns trams cal tallar la carretera CV-390 que discorre al costat de la canonada al llarg d’uns 3 quilòmetres. Explica l’alcalde de Benagéber que la infraestructura es va fer quan estaven acabant de construir el pantà: “La idea és renovar la xarxa que va als dipòsits de dos dels tres nuclis de població, el Pantà i les Colònies, amb un centenar d’habitatges, així com a l’alberg municipal pel qual passen a l’any més de 5.000 persones”.

L’any passat es va renovar la xarxa d’aigües del casc urbà amb ajuda també d’una subvenció de la Diputació de València. “En haver-hi alguns trams de fibrociment les arrels dels arbres s’acumulen i a voltes arriba molt poca aigua a les cases”, assegura Darijo. Les obres de renovació d’aquesta infraestructura hídrica començaran a principis de setembre, segons avança l’alcalde.

Noves inversions

El municipi dels Serrans rebrà enguany i el pròxim noves ajudes de la corporació provincial, amb al voltant de 500.000 euros per a noves inversions en la millora de serveis i espais públics.

Destaquen els 230.000 euros del pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), amb els quals s’escometrà l’habilitació d’una campa exterior i una zona coberta en el magatzem municipal; els 50.000 euros del pla de Camins i Vials, amb els quals es pavimentarán els carrers de les Eres, la Petrosa i Passeig; i els 114.000 euros que li corresponen a Benagéber en el quart pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

lleida 2020
activem alfafar