25n
25N
25N

Ja es pot visitar el Betlem municipal de València que compta amb més de 300 figures

Ja es pot visitar el Betlem municipal de València que compta amb més de 300 figures
05/12/2018 -

El Saló de Cristall de l’Ajuntament de València exhibeix des d’aquest matí el betlem monumental municipal, que enguany arriba als 40 metres quadrats i que conté més de 300 figures. Per quart any consecutiu el consistori, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, se suma així a la llista d’entitats que commemoren la festa i la tradició betlemista valenciana amb un betlem artesanal a càrrec de l’Associació de Betlemistes de València. Aquesta vesprada el visitaran el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i la fallera major infantil de València, Sara Larrazábal.

El betlem mostra construccions populars amb més de 300 figures, algunes de les quals són peces úniques, de diversos escultors de primer nivell en aquest àmbit, com ara José Luis Mayo, H. Cerrada, Montserrat Ribes, Daniel Alcántara, Higinio Martínez, i els valencians Enrique Villagrasa i Quique Garcés. Entre les peces més singulars hi ha les dues figures humanes amb els bous, fetes per Villagrasa; la figura del festeig de Josep i Maria, a la plaça del poble, obra de Garcés; també la casa del canterer, la cavalcada dels reis d’Orient o la cova del naixement, amb un gran treball de Mayo als rostres de Josep i Maria, figures cedides per una família de Betlemistes valencians per a aquest betlem. Un poblat llunyà, el riu o l’anunciació als pastors són altres de les escenes que completen aquesta obra artesanal dirigida per Carmen Chafer, Quique Garcés i Gonzalo Mateu.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat «l’aposta un any més de l’Ajuntament de València per potenciar la tradició valenciana amb aquesta quarta edició del betlem monumental, que complementa al betlem a mida natural de la Plaça de la Reina donat en el seu moment pel Gremi d’Artistes Fallers» i ha recordat l’èxit de visitants en edicions anteriors. També ha fet valdre l’enclavament dels dos betlems, un al Saló de Cristall i l’altre al costat de la Catedral, «un espai immillorable per a un betlem que hem dignificat amb la restauració integral de totes les peces i la incorporació d’algunes altres durant aquest mandat, com ara el nou patge, un dromedari i alguns altres animals més». A més, ha destacat que des d’un vessant turístic i econòmic «es genera un flux de visitants entre els dos betlems i permet crear a la Plaça de la Reina un segon punt d’atracció al centre de la ciutat molt positiu», com en diverses ocasions ha assenyalat la mateixa associació de comerciants.

El betlem del Saló de Cristall es podrà visitar hui i divendres dia 7 de 8.30 a 14 hores; de dilluns 10 a divendres 14, de 8.30 a 15 hores; els dies 17, 19, 20, 21, 26, 27 i 28 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener, de 8.30 a 19.30 hores; dimarts 18, de 8.30 a 12 i de 16 a 19.30 hores; el dia 24 i el dia 31, de 10 a 15 hores, i els dissabtes 15, 22 i 29 i els diumenges 9, 16, 23 i 30, de 10 a 19.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + divuit =

CCCC
torrent