25n
25N
25N

Begoña Tena i Borja López s’enfronten en la gran final del IV Torneig de Dramatúrgia de l’IVC

Els dos textos finalistes s’enfrontaran el 29 de gener a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau

Begoña Tena i Borja López s’enfronten en la gran final del IV Torneig de Dramatúrgia de l’IVC
27/01/2020 -

La quarta edició del Torneig de Dramatúrgia impulsat per l’Institut Valencià de Cultura busca consolidar la dramatúrgia valenciana mitjançant l’escenificació de ‘combats’ dramatúrgics cara a cara per a acostar-la a nous espectadors. Així, aquest dimecres 29 de gener es disputa l’últim enfrontament del torneig amb la participació dels textos de l’emergent autor Borja López Collado (El Benjamí Button de Patraix) i l’autora, actriu i directora Begoña Tena (La curva de la Plana) a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau (19 hores).

Begoña Tena i Borja López disputen la gran final després de ser proclamats vencedors en els seus enfrontaments en el ring davant de Joan Nave i María Cárdenas, respectivament. El públic assistent a la Sala Matilde Salvador va gaudir del gran nivell dels textos teatrals i, amb les seues votacions, va atorgar el passe a la gran final a Tena i López. En aquesta quarta edició també han participat Gemma Miralles, Lucía Sáez, Pasqual Alapont i Gabi Ochoa en els duels dramatúrgics que s’han celebrat a València, Alacant i Castelló.

Per a Roberto García, director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura, “aquesta original proposta que barreja humor, tensió i emoció és una eina perfecta per a donar visibilitat a la dramatúrgia viva valenciana entre un públic més ampli i divers de l’habitual als escenaris”.

Per a dotar el torneig de més atractiu i espectacularitat, totes les vetlades dramatúrgiques han comptat amb la participació de l’actriu Pilu Fontán com a mestra de cerimònies que ha aportat sentit de l’humor i ‘canalleig’ al torneig. A més, els equips actorals van anar canviant en cada enfrontament amb el propòsit d’oferir múltiples perspectives i mirades als textos inèdits dels huit participants sota la modalitat de pseudònim durant la competició.

El públic de la Sala Matilde Salvador serà l’encarregat de decidir el text vencedor de la quarta edició del Torneig de Dramatúrgia de l’IVC, que també rebrà el premi de participar en la gran final del festival Temporada Alta de Girona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − quatre =