caixa popular

Més d'un milió d'euros per a beques municipals de menjador escolar

Més d'un milió d'euros per a beques municipals de menjador escolar
26/05/2017 -

La regidora de Benestar Social, Consol Castillo, ha explicat que la Junta de Govern Local ha aprovat hui la nova convocatòria d’ajudes de servicis socials per a sufragar despeses de menjador escolar durant el curs 2017/2018. Les ajudes de menjador estan destinades a xiquets i xiquetes de zero a tres anys en els col·legis concertats i de zero a sis anys en els col·legis públics per al curs 2017/2018.

Castillo ha destacat que si “bé l’any passat ja vam augmentar la partida de 511.000 euros que destinava el PP fins als 841.500 euros, per al pròxim curs superem amb escreix el milió d’euros per a sufragar les necessitats bàsiques dels nostres xiquets i xiquetes”. Concretament seran 1.167.273 euros.

La regidora de Servicis Socials ha destacat “l’important esforç que de manera continuada està realitzant el Govern de la Nau per atendre totes les necessitats socials de la ciutat. Som un govern responsable i compromés en atendre a les persones i, sobretot, a aquelles que són més vulnerables”.

Així, la regidoria ha eliminat el requisit, abans obligatori, d’estar al corrent tributàriament “donat que els beneficiaris són els xiquets i xiquetes i no els seus pares i mares”. Un assumpte que Castillo ha considerat “fonamental”.

“A VALÈNCIA, ELS DRETS NO SE’N VAN DE VACANCES”

D’altra banda, la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, també ha explicat que la regidoria ja ha iniciat el procés administratiu per concedir les ajudes extraordinàries de menjador i activitats complementàries per als xiquets i xiquetes en risc d’exclusió per als mesos d’estiu, baix el lema “A València, els drets no se’n van de vacances”.

L’arribada de l’estiu aparella problemes de protecció de drets als xiquets i xiquetes que viuen en risc de pobresa i d’exclusió social. Per això, la regidoria contempla unes ajudes, a part de les beques menjador del curs escolar ordinari, per a donar resposta a la situació que viuen durant les vacances les famílies amb fills i filles que estan situació de risc a la nostra ciutat”, ha dit Castillo.

Així, tots els centres municipals de servicis socials de la ciutat de València han començat a contactar ja amb els pares i mares dels destinataris d’aquestes ajudes, per comunicar-los que disposen d’aquest recurs extra, que es donen d’ofici a les persones que segueixen un seguiment en els centres de servicis socials municipals. L’any passat, es van concedir un total de 1.942 d’aquestes ajudes i enguany es preveu que es puga arribar a concedir encara un major nombre.

“Els xiquets tenen el dret a créixer en un entorn de benestar i desenvolupar-se plenament, tal com estableix la Convenció sobre els drets de l’infant. Per això des de l’Ajuntament de València prenem les mesures de protecció, prevenció i promoció que vetllen pel compliment dels seus drets, siga tardor, hivern, primavera o estiu”, ha dit Castillo.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios