caixa popular

Es convoca la beca Velázquez, una de les millor dotades

Es convoca la beca Velázquez, una de les millor dotades
29/03/2018 -

L’Ajuntament de València ha aprovat una nova convocatòria de la Beca Velázquez, una de les millor dotades del panorama artístic, per al curs acadèmic 2018 / 2019. Estarà dotada novament amb 16.000 euros que tornaran a ser abonats en quatre pagaments, una de les novetats de la darrera edició en resposta a una reivindicació històrica del sector artístic.

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha destacat la importància d’aquesta beca per a realitzar un projecte artístic en la Casa de Velázquez de Madrid durant el pròxim curs acadèmic, en donar suport econòmic per a la formació de joves artistes plàstics empadronats a la Comunitat Valenciana almenys durant un any. “Durant molt de temps hi havia artistes que havien de renunciar a aquesta gran oportunitat perquè el pagament es feia al final de l’estada, una qüestió que ja vàrem corregir per a, no sols donar suport, sinó també reforçar aquesta beca tan enriquidora per als artistes que la guanyen”, ha explicat. El primer dels quatre pagaments s’efectuarà en el moment de concessió de la beca.

La concessió d’aquesta beca s’efectuarà en règim de concurrència competitiva. Un jurat integrat per la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals o la persona en qui delegue, l’artista guanyador de la convocatòria anterior, la Direcció de la Casa Velázquez, la Direcció d’Estudis Artístics de la Casa de Velázquez i una persona artista, crítica d’art, historiadora o investigadora no lligada a l’Ajuntament, avaluaran diversos criteris, com ara la coherència entre la justificació de l’acció, els objectius traçats i les activitats proposades, la creativitat, grau d’elaboració, innovació, originalitat, o interés de l’activitat o el projecte i, finalment, la qualitat artística.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals des de la publicació d’aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de la Província.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris