25n
25N
25N

Beatriz Sierra, regidora d'Igualtat a Catarroja: "Enguany les dones hem de fer més soroll que mai"

S’ha preparat una programació transversal, online i segura que s’estendrà durant tot el mes de març

Beatriz Sierra, regidora d'Igualtat a Catarroja: "Enguany les dones hem de fer més soroll que mai"

L’Ajuntament de Catarroja ha previst un complet programa d’actes organitzats amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Les Jornades de la Dona organitzades per la regidoria de Transversalitat i Igualtat de Gènere presenten fins a dotze esdeveniments comptant amb una agenda que ocuparà diverses setmanes, fins al 31 de març.

Els actes, que presentaran una modalitat híbrida, realitzant-se majoritàriament de manera online, van començar el passat 24 de febrer amb la celebració de l’Escola Municipal de Feminisme a càrrec d’Ana Company amb el tema “Bretxa salarial”.

Beatriz Sierra.

UNS ACTES TRANSVERSALS

Beatriz Sierra, regidora d’Igualtat, valora que, malgrat la crisi sanitària, no s’ha volgut perdre aquesta oportunitat per a fer visible i reivindicar a la dona. Sierra afirma que “les institucions no hem de deixar que muira la lluita. Les dones, individualment, perdrem l’oportunitat d’omplir els carrers, i és responsabilitat de les institucions donar veu a aquesta reivindicació“. “Per aquest motiu -afirma- s’ha decidit fer en línia aquestes jornades”.

L’edil ha destacat que la programació d’enguany s’estén durant tot el mes i valora “l’ampli ventall d’activitats en una programació molt intensa i transversal, on hem implicat en totes les edats”. “És una demostració més que la Igualtat és cosa de totes i tots i que ens hem d’implicar des de tots els àmbits de la societat“, explica. Concretament, s’han implicat altres àrees com Cultura, Persones Majors i Joventut i Infància.

A més, s’està elaborat un mural, que veurà la llum el dia 8 de març, inspirat en el de Ciutat Lineal, adaptat a figures de dones més recognoscibles. “Amb aquest mural volem transmetre que la capacitat de les persones no depenen del seu gènere”, assevera Sierra.

L’edil ha convidat tant a dones com a homes a participar d’aquestes jornades. “Enguany hem de fer més soroll que mai“, afirma la regidora.

UN PROGRAMA QUE S’ESTÉN TOT EL MES

El 8 de març serà el dia clau d’aquestes jornades. El dia començarà amb la lectura del Manifest a la porta de l’Ajuntament a les 12 hores. A la vesprada a partir de les 17 hores els actes continuaran amb la presentació del mural “Capacitats” d’Alejandra de la Torre a l’Avinguda Diputació. A continuació, a les 17.30 hores tindrà lloc la presentació de l’exposició de la il·lustradora valenciana Ame Soler “Cosos d’Estiu”. El 8 de març conclourà amb la Taula redona “Dones que il·lustren dones” que tindrà lloc al Museu Antònia Mir.

Els dies previs també presenten actes per a tots els públics. Per al 3 de març està programada la xarrada a càrrec de la Regidoria de Persones Majors “Dones que il·lustren” impartida de manera online a les 17 hores. El públic més jove també comptarà amb l’acte “TikTok de Guerrilla 8M” els dies 4 i 5 de Març, a càrrec de la Regidoria de Joventut, que també es desenvoluparà en línia.

La música tindrà presència en aquestes jornades el dia 9 de març amb l’acte “Música i collage combatiu”. Les activitats de les Jornades continuaran el dia 11, quan es podrà seguir de manera telemàtica l’activitat “Dones climatèriques” a les 17 hores.

Els actes finalitzaran el dia 31 amb l’Escola Municipal de Feminisme a càrrec de Clara Deguines. Per a poder seguir aquestes Jornades, les persones interessades poden inscriure’s al correu a igualtat@catarroja.es.

D’altra banda, enguany s’ha volgut oferir, donades les circumstàncies actuals, un especial suport a la presentació de Dones Catarrogines 2021 que enguany tindrà lloc el 29 de març.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − set =