caixa popular

Beatriz Fernández Aucejo serà la directora invitada per la Jove Orquestra de la Generalitat per a la trobada de primavera

La valenciana ha sigut la primera directora de l’Orquestra Simfònica de Dones de Mèxic

Beatriz Fernández Aucejo serà la directora invitada per la Jove Orquestra de la Generalitat per a la trobada de primavera
03/03/2017 -

Després de la brillant etapa del mestre Manuel Galduf, que va posar en peu l’orquestra i ha estat al seu front durant 17 anys, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) obri un nou període en què diferents directors es faran càrrec de la direcció artística i pedagògica de les successives trobades. La primera serà Beatriz Fernández Aucejo, la carrera artística de la qual està en ple creixement.

Aquesta directora ja va passar per la JOGV com a assistent del mestre Galduf en 2011-2012, junt amb Pablo Rus, període en què a més Francisco Coll va ser compositor resident. Hui els tres tenen una gran projecció professional.

Beatriz Fernández Aucejo torna a la JOGV per a fer-se càrrec de la trobada d’aquesta pròxima primavera, com a responsable del programa didàctic i la selecció del repertori que els jóvens músics interpretaran en els seus concerts. Comptarà amb José Vicente Leal, com a director assistent.

Trajectòria de Beatriz Fernández

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana és una unitat artística de caràcter formatiu i no professional, destinada a músics valencians menors de 26 anys en l’últim tram de la seua formació. La seua activitat pretén contribuir al perfeccionament tècnic dels jóvens i donar-los l’oportunitat d’afirmar-se en la seua dedicació professional a la música, dins d’un context que fomenta la creativitat artística.

Natural de Paiporta, Beatriz Fernández Aucejo es va llicenciar en clarinet pel Conservatori de València, en direcció d’orquestra de vent per la London Royal School of Music (LRSM) i en direcció d’orquestra pel Conservatori de Múrcia. Així mateix, és diplomada en magisteri musical per la Universitat de València i titulada professional de piano pel Conservatori de Torrent. Ha ampliat estudis de direcció, entre altres, amb Cristóbal Soler, Ferrer Ferran, Manuel Galduf, Yaron Traub, José María Cervera Collado, Ernest Izquierdo, George Pehlivanian, Michel Tabachnick, així com a la Universitat Mozarteum (Salzburg, Àustria) i la Fundació Eutherpe (Lleó).

Ha sigut directora invitada de la Banda Simfònica Lira i Casino Carcaixentí, la Banda Primitiva de Paiporta i la Unió Musical de Montserrat, entre d’altres, i ha dirigit, com a titular, la banda de la Societat Musical la Lira de Vilafamés; la banda Associació Cultural Allegro de València, amb la qual va obtindre el Segon Premi i Primer Premi amb Menció d’Honor en el Certamen Provincial de València en la tercera secció; La Artesana de Catarroja, amb la qual va guanyar el Primer Premi i Menció d’Honor en el Certamen Provincial de València i Primer Premi i Menció d’Honor en el Certamen de la Comunitat Valenciana en la Primera Secció (2011); i la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (2015). A més, recentment va ser triada nova subdirectora artística de la Banda Municipal de Barcelona.

Fernández Aucejo ha dirigit, entre altres, l’Orquestra de València, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, l’Orquestra del Conservatori de Múrcia, la Jove Orquestra Simfònica de Galícia, la Mendelssohn Symphonia o la Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein. Actualment, és directora titular de la banda de la Lira Castellonera de Villanueva de Castellón, de l’Orquestra Ateneu Musical del Port i de la Jove Orquestra de la Unió Musical de Llíria. D’altra banda, ha sigut la primera directora de l’Orquestra Simfònica de Dones de Mèxic, que va debutar en l’obertura del Festival Internacional de Música (FIM) Cancún 2016, i ha format part de tribunals en diferents certàmens musicals de València.

D’altra banda, la directora de Paiporta va rebre en 2015 el premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana, guardó que va ser creat per a reconéixer aquelles persones o institucions que hagen destacat per la seua labor a favor de la igualtat entre dones i hòmens.

Beatriz Fernández ha sigut la primera dona que ha dirigit el pasdoble “El Fallero”, del mestre Serrano, durant l’Entrada de Bandes de Música de València com a bestreta a la Crida de les Falles 2017, un acte en què coordinarà l’actuació de 14 agrupacions musicals, societats i associacions a la plaça de l’Ajuntament.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 14 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris